Atitudini

Onoarea unei femei

De multe ori m-am gândit însă cât este de adevărată această afirmaţie şi cât de mult trebuie să ne pese de ceea ce spun ceilalţi în defavoarea a ceea ce vrem şi cum vrem noi să fim.

În vremea războiului, se băteau bărbaţii în spade pentru onoarea unei femei, care acum se pierde în clipe nesemnificative şi încă de la vârste foarte fragede. Cum de s-a ajuns aici? Şi… încă mai există băieţi/bărbaţi care să trateze cu respect decenţa şi onoarea? Şi să nu considere că toate fetele/femeile sunt la fel?

Viaţa asta din vremea noastră îţi cere să te adaptezi în cel mai scurt timp la orice situaţie ce ţine de planul material, uitând de micile plăceri pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le permitem, de chestiile mărunte care dau savoare. O floare, o scrisoare, un mesaj scris de mână lăsat „din neglijenţă” printre facturi sau liste de cumpărături nu pot face altceva decât să demonstreze unei femei că este specială şi că întotdeauna va fi cineva aproape, ferm hotărât să-i apere onoarea.

Lipsa educaţiei dată de părinţi este fără doar şi poate foarte importantă. Caracterul unei persoane depinde, înainte de toate, de modul în care părinţii au ştiut să modeleze copilul faţă-n faţă, nu prin emailuri de la distanţă.

A spune o vorbă frumoasă nu înseamnă a pierde noţiunea timpului, ci a reda un aspect al frumuseţii. Deoarece vorbele sunt făcute pentru a fi rostite la momentul potrivit. Şi chiar dacă, într-o lume întoarsă pe dos, tu eşti considerată ciudată, în sinea ta, tu ştii că eşti un om cu valori şi principii morale. Atunci când oferi importanţă lucrurilor aparent nesemnificative, arăţi un semn de nobleţe sufletească. Până la urmă, fericirea şi onoarea provin din cele mai mărunte lucruri. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *