Actualitate

ONU avertizează cu privire la criza mondială de rujeolă

Henrietta Fore, director executiv al Fondului ONU pentru Copii (UNICEF) și Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizație Mondiale pentru Sănătate (WHO) au atras atenția asupra faptului că numărul cazurilor a crescut în lume, inclusiv în zone unde rujeola fusese eradicată anterior, precum SUA.

Rujeola poate fi prevenită prin administrarea a două doze de vaccin, însă este extrem de contagioasă. Șefii ONU au descris o "imagine alarmantă" vitezei cu care boala se transmite. Aceștia au declarat că sunt îngrijorați, nu numai pentru că rujeola poate fi letală, dar și pentru faptul că este foarte contagioasă.

De aceea, ei solicită susținere colectivă pentru construirea unui mediu pozitiv pentru vaccin, în care oamenii sunt informați corect. Agențiile au lăudat inițiativa companiilor Facebook și Amazon de a izola miturile despre vaccinare, dar au declarat că este nevoie de mai mult pentru ca efortul să aibă rezultate.

Sugestia este ca guvernele să investească în asistența medicală primară și în imunizare, pentru a se asigura că aceste servicii sunt accesibile și că părinții copiilor nevaccinați și le pot permite. ​
 
https://www.hotnews.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *