Război

ONU: În războiul din Ucraina au fost uciși aproximativ 18.000 de civili. „Majoritatea victimelor civile înregistrate s-au înregistrat ca urmare a folosirii de armament exploziv”

Numărul de victime civile confirmate în Ucraina se apropie de 18.000, potrivit cifrelor publicate de Naţiunile Unite şi citate miercuri de DPA, pe măsură ce războiul declanşat acum 10 luni de Rusia împotriva țării vecine.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a subliniat că bilanţul actual pentru ucraineni este ”considerabil mai mare”, dar că obţinerea de date fiabile din zonele din prima linie este dificilă.

Astfel, din 24 februarie, când Moscova şi-a lansat invazia la scară largă, până în 26 decembrie, au fost înregistrate 17.831 de victime civile în ţară: 6.884 de morţi şi 10.947 de răniţi.

Din păcate, printre cei ucişi se numără și 429 de copii, a mai adăugat agenţia ONU într-un comunicat difuzat marţi noapte.

”Majoritatea victimelor civile înregistrate s-au înregistrat ca urmare a folosirii de armament exploziv cu efecte pe o suprafaţă largă, inclusiv bombardamente ale artileriei grele, sisteme multiple de lansare de rachete, lovituri de rachete şi raiduri aeriene”, se arată în comunicat.

Zona cea mai afectată a fost Donbas, care cuprinde regiunile estice Doneţk şi Lugansk.

Ocupanții ruși au bombardat fără discernământ zone populate, omorând cu cruzime civilii şi distrugând spitale, şcoli şi alte infrastructuri civile, a declarat anterior ONU. În ultimele luni, Moscova a vizat infrastructura de energie şi apă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *