Atitudini

Op-Ed. Aceste cozi de topor, șoriștii și comuniștii, au devenit ultima speranță a lui Putin în a destabiliza situația din R. Moldova

Jigodia de Ilan Șor, care locuiește de 3 ani (de când a fugit din R. Moldova) într-o vilă de lux de pe malul Mediteranei, vilă care valorează aproximativ 13 milioane de euro, hoțul care a furat un miliard și care a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și jumătate, îndeamnă, iată, partidele din opoziție să protesteze la 18 septembrie în fața Președinției și să ceară imperativ demisia Maiei Sandu. Spuneam odată că Eugen Ionescu, teoreticianul și promotorul teatrului absurdului, a murit înainte ca să scrie o piesă celebră de tot: „Republica Moldova”. Or, doar pe palma asta de pământ un tâlhar dovedit poate să strige că actuala guvernare e coruptă și impotentă și să cheme la revoltă.

Trebuie să înțelegem că aceste cozi de topor, șoriștii și comuniștii, au devenit  ultima speranță a lui Putin în a destabiliza situația din R. Moldova. Nu în zădar deputații lui Șor și ai lui Voronin au făcut o vizită la Moscova, unde au încercat să negocieze prețuri mai blânde la gaz și ridicarea embargoului exportul de fructe. Dovadă elocventă că Moscova mizează pe acești ticăloși este anunțul recent al  reprezentanților Dumei de Stat a Rusiei. Aceștia au afirmat că Federația Rusă este  gata să ofere gaz mai ieftin doar pentru Orhei, precum și să permită exportul fructelor din raionul Orhei,” victorie” cu care se laudă nesimțitul de Șor.

Modul cum procedează Rusia lui Putin nu mai miră pe nimeni, or, aceasta, în loc să construiască drumuri, spitale, școli, să edifice știința și cultura, să ajute pensionarii și invalizii, să îmbunătățească simțitor viața tuturor cetățenilor simpli, găsește de cuviință să-i omoare pe ucraineni sau să-i nenorocească pe basarabeni. Așa-s rușii, domnule, răi și bețivi.

Însă faptul că lichele lui Șor acționează cu atâta obrăznicie, chiar ne miră. Pentru că atunci când vezi niște personaje de origine feminină, care, deși cântăresc aproape un centner, zbiară că Maia Sandu le-a adus la foamete și sărăcie, îți vine să-i aduni, vorba poetului, în case de nebuni și pușcării. Protestul liber este când un cetățean găsește de cuviință să urce în microbuz, să plătească biletul, și, ajuns la Chișinău, să-și spună păsul în PMAN, în fața Parlamentului sau Președinției, și, apoi, să se întoarcă, tot pe banii lui, la vatră. Când însă descreierații lui Ilan Mironovici sunt transportați centralizat și pe gratis spre „revoluție”, mai și dăruindu-li – se câte o tușonkă sau un pachet de grecikă, ori  200 de lei, atunci, tovarăși, treaba asta se cheamă porcărie.

Pe urmă, cum vedeți, bre debililor, aprovizionarea cu gaz ieftin doar pentru Orhei. O să-l aduceți cu căldările de la Moscova? Și nu v-ați gândit, mizerabililor, să-l strângeți gingaș de gât pe conducătorul vostru iubit  ca să întoarcă miliardul furat și să scăpați odată și odată de sărăcie, foame și frig?

În fine, ne mai miră că structurile statului privesc cu detașare turistică la modul cum coloana a cincea, lichelele și trădătorii, se pregătesc să producă haos în R. Moldova.

P.S. Salutăm furtunos intenția lui Ilan Șor de a se întoarce în timpul apropiat în R. Moldova. Ar putea o vreme să haiducească prin codrii Orheiului, până l-a vedea drona, și apoi wellcome to penitenciarul 13.

Anatol Moraru, nordnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Moscova are si alte variante in Moldova. Varianta soft este planul Putin/Merkel cu Maia Sandu sefa de lucrari, de fapt sefa de lucraturi. Asa ca pericolul unui atac armat asupra Moldovei nu exista, ar fi doar o risipa de resurse si expunere gratuita.
    Asa cum declara recent Putin in Uzbekistan, planul merge inainte, nu trebuie modificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *