Actualitate

Cenzură anti-unionistă pe banii românilor? TVR Moldova publică o hartă falsă despre Unirea Basarabiei cu România

TVR Moldova a publicat pe 27 martie 2023 o știre despre Unirea Basarabiei cu Patria Mamă. Pentru ilustrarea ei, angajații TVR Moldova, plătiți din banii contribuabililor români au folosit o hartă unde apare România de astăzi și R. Moldova, cu regiunea separatistă transnistreană marcată în culori diferite.

Vă reamintim că Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat, la 27 martie 1918, Unirea provinciei româneşti Basarabia cu România.

Vă prezentăm mai jos Harta administrativă a României, interzisă probabil de regimul anti-național PSD-PNL-UDRM care controlează televiziunea publică din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. In politica nu dai cu bita-n balta cum fac Duda, Johannis si Sandu, exemplu trebuie sa fie Orban. Cu Putin se poate discuta in momentul asta dar daca pierdem trenul la revedere.
    Vrem sa-i batem pe Rusi? Armata Ro 60 mii activi + armata Md 30?? mii activi? Armament, bita si opinci, succes ne bat rusii pina ne sar capacele. Americanii? ne fac orasele praf apoi pleaca – vezi WW2, Afghanistan, Irak, Siria, Libia. Englezii? in momentul asta armata lor intra intr-un stadion de 60 mii. Restul Europei papagali aliniati cu Brussels. Cei 3 lunatici din Brussels au facut EU praf, li se arata usa curind. Cel mai important POPULATIA EUROPEI NU VREA SA LUPTE cu Rusii, deci:
    Discuti cu Putin ACUM sint mari sanse sa fie de acord cu intregirea Romaniei. 1. Eu as da Transnistia la schimb cu restul teritoriilor inclusiv insula serpilor. 2. Cere Nato sa plece din Romania intregita. 3. Declar Romania neutra, aliniata cu Austria si Elvetia (asta trebuia sa faca drogatul din Kiev anul trecut. Da cocaine inhaler, vezi pe Rumble.com foarte clar) 4. Ajut mutarea Romanilor din Transnistria pe teritoriul RO cu bani, pamint si case.
    Nu injura personal nu vad alta alternativa, cit despre Rusi nu am nici o legatura cu ei.

    1. Pai daca esti fraier, asta e! Ce sa discuti bre Harakiri cu Putin? Cu rusii si mai ales cu Putin te-ai gasit tu sa faci business, blegule? Pai chiar si sa se tina, o data in toata istoria lor, de cuvant, cine ar recunoaste rezultatele? Assad si Kim? NATO iesit din Romania, adica dam jos chilotii si facem meeeee in fata rusilor, care vor da 2 copeici pe neutralitatea noastra, apoi ne vor lua de la spate… Si care populatie a Europei nu vrea sa se lupte cu Putin – te referi la bozghioremberi si belarusi? Bre, daca nu te pricepi la politica si strategie militara, ciocu mic, ca te faci penibil!

    2. Nu frate, nu ai dreptate absolut DELOC ! Pt ca tu nu te uiti in istorie. Cu rusii nu poti negocia si nu te poti intelege. Tu nu stii ca domnitorul Moldovei, Dimitrie Cantemir, s-a apropiat foarte mult de Imperiul Tarist, mergand la Moscova, avand stranse legaturi cu rusii. Cu toate astea rusii ce au facut apoi ? Au furat jumate din Moldova lui Cantemir….. au divizat-o in 3 bucati (daca nu 4) si si-au pastrat-o pt sine si pt Ucraina. Tu uiti cum s-a format “Federatia” Rusa. ! Statul asta e facut NUMAI pe baza de furaciuni. Ei au asuprit foarte multe popoare inapoiate din Asia, astfel devenind cea mai intinsa tara din lume. Binastarea Rusiei se bazeaza pe asuprirea multor natiuni ce intra acum in componenta “federatiei”, de fapt corect este imperiu. Ambitia Rusiei a fost sa ajunga la Constantinopole si exista in continuare. Din aceste cauze cu Rusia nu se poate negocia pt ca rusii nu sunt sinceri si se bazeaza pe forta armelor.

    3. Ba conserva stricata, dar destept te mai crezi tu…
      1. Ce Transnistrie sa dai tu la schimb, cand acel teritoriu e o creatie artificiala a rusilor tocmai pentru a avea control asupra Basarabiei?!
      2. Decat sa ceri tu sa plece NATO din Romania mai bine cerea tata-tau matii sa nu te fi nascut, mare pacat.
      3. De declarat si Republica Moldova s-a declarat neutra si nu-i foloseste la nimic. Neutralitatea fara sa-ti fie recunoscuta de marile puteri este egala cu zero, poti sa ti-o bagi undeva, stii tu, unde bagi tu mana des si dupa te murdaresti la gura.

  2. blegutz, dacă tăceai filozof rămâneai! În realitate România nu s-au unit cu Transnistria cu excepția Tighinei, dar la câtă istorie știi nu vezi că de fapt lipsesc de acolo teritoriile Buceagului din Sudul Basarabiei care se uniseră și ele atunci și care acum sunt în componența Ucrainei!

      1. Bravo fiule! Bravo Kakamize! Esti un adevarat dihor rusofil si “scut al poporului” Sor. Meriti sa te premiez, te astept la partid ca sa-ti dau doza regulamentara de samagon si rublele promise. Ma gasesti in Tiraspol str Gvardeyskaya nr 9. Sa nu uitam ca Szekelyudvarhely + Tiraspol = 69 forever!

  3. Nu te arăta chiar așa de prost, Kamikaze! A avut în vedere ”alkxz” că Tighina acum e acaparată de Transnistria. Chiar așa de leneș iești, că nu-ți poți găsi alt lucru decât trol la ruși !

  4. Pupători de dosuri democratice, să nu uităm că R.Moldova este ciuntită taman de rahații ăștia care urlă că vor Crimeea, dar noi nu urlăm că ne-au furat țara că zona gurilor Dunării , Ismail, Cetatea Albă samd, este teritoriu românesc și nu arbitrat stabilit moldovenesc. Clasa noastră politică e putredă. Ar trebuie judecați pentru înaltă trădare împotriva țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *