Opinii și Editoriale

Op-Ed. Discuția liberalilor despre „viitorul Rusiei” este imorală. Să nu existe deloc Rusia, dacă asta va salva Ucraina

Istoria se repetă. Și nu întotdeauna sub forma unei farse. Putin și-a început călătoria în 2000 cu campania lui Basaiev în Daghestan, plătită de Moscova, și cu bombardarea caselor din Buinaksk, Moscova și Volgodonsk. După aceea, un al doilea război cecen, alegeri fraudate, iar “familia” Elțîn și-a atins scopul: Putin a devenit “președintele” Federației Ruse. Imediat nelegitim.

În 22 de ani a transformat statul într-o mafie, s-a îmbogățit din banii furați de la ruși, a construit un regim totalitar și s-a implicat în războaie, crime, raiduri, corupție, jafuri și operațiuni speciale în țară și în străinătate. Punctul culminant al activității sale criminale a fost războiul cu Ucraina.

Dar ceva a mers prost. Acum era nevoie de mai mulți “teroriști de tipul lui Basaiev” și de “mai multe atacuri cu bombă în case”.

De data aceasta, nu mai are nevoie de banii și de bătăușii “familiei” lui Elțîn (Abramovici, Iumașev, Voloșin, Berezovski, Tatiana Diacșenko), ci de ai săi. În mod tradițional, se ordonă un nou “atac terorist”, de data aceasta asupra simbolicului pod din Crimeea, iar după ce acesta a fost executat, “operațiunea militară specială” de distrugere a populației și a infrastructurii unei Ucraine libere și independente continuă cu o vigoare reînnoită.

Alaltăieri eram convins că atentatul de pe pod a fost o operațiune genială a serviciilor de securitate ucrainene. Acum îmi dau seama că a fost efectuată la fel ca și operațiunile “profesionale” anterioare efectuate de trolii FSB – cum ar fi otrăvirea lui Navalnii, Kara Murza și alții. Urechile făptașilor ies în toate direcțiile.

Autorii acestei infracțiuni sunt deja cunoscuți, acum este vorba de “nu poți ascunde un lucru într-o pungă”. Nu-i așa, Igor Ivanovici? Nu este biroul tău Rosneft de pe malul Sofiei? Nu cumva “grupul” FSB al dvs. a devenit în ultimii ani un grup de criminali, otrăvitori, atentatori, raider, șantajiști, mușamalizări, arestări și încarcerări de persoane indezirabile?

Ce avem noi, oamenii de bunăvoință, locuitorii planetei Pământ, ca rezultat?

Un regim mafiot care reprimă o țară vastă în stil “stalinist”, care duce un război “în stil hitlerist” împotriva întregii lumi libere și care deține în același timp un stoc enorm de arme nucleare tactice și strategice. Un regim mafiot care nu se va opri de la nimic pentru a-și păstra viețile și puterea. Pentru că înfrângerea este moartea sa, sfârșitul său. Există o întrebare veșnică: ce să facem? Există, în opinia mea, un singur răspuns.

Teroarea poate fi oprită doar prin eliminarea teroristului

Teroarea poate fi oprită doar prin eliminarea teroristului. Nu mă refer la eliminarea lui Putin în mod special și numai ca individ. Mă refer la eliminarea puterii mafiote a Federației Ruse. Acum nu este vorba doar de Putin, ci de întregul “partid de război”, o juntă a puterii, o grupare criminală legată de temeri și obiective comune. Întreaga lume occidentală civilizată, în frunte cu SUA, trebuie să sprijine Ucraina. Și cu cât mai repede o va face, cu atât mai mari vor fi șansele de a-l învinge pe dușmanul întregii omeniri.

P.S. Nu mă interesează părerea “gunoaielor liberale” rusești pe tema problemelor rușilor cu vizele, mobilizarea, părinții în vârstă, banii și așa mai departe. Nu am niciun respect aparte pentru cei care au decis să rămână și să “lupte” împotriva regimului din Rusia sau, mai rău, să meargă în închisoarea lui Putin.

Consider că toate acestea sunt doar niște poziționări pentru public. Acestea fiind spuse, voi continua să îi ajut pe cei care doresc să rămână liberi și să contribui la lupta pentru Ucraina și democrație.

Cred că orice discuție despre “viitorul Rusiei” este inutilă și imorală în acest stadiu. Dacă nu are niciun viitor în numele salvării Ucrainei și a lumii libere, atunci să nu mai existe. În orice caz, așa cum a existat în ultimii 105 ani, este dăunătoare și periculoasă pentru umanitate.

Deocamdată îmi voi păstra pentru mine observațiile și izbucnirile personale, dar promit că nu mă voi mai lăsa oprit de meritele trecute ale unor “democrați” și “liberali” bine cunoscuți. Te voi răni, nu te supăra dacă o fac. În comparație cu cât de mult îi doare acum pe ucraineni, durerile și problemele voastre sunt nesemnificative. În plus, 105 ani de bolșevism i-au privat pe majoritatea rușilor (cetățeni și rezidenți ai Federației Ruse) de sentimente și emoții normale.

Sursa: Leonid Nevzlin / Facebook

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. O părere dură, dar corectă. Lovitura de stat de 105 ani în urmă din Imperiul Rus e cea mai mare catastrofă a acestei țări. Și nu destrămarea imperiului sovietic (de fapt nici nu Sovietele conduceau, ci partidul bolșevic) din 1991, după cum cred unii, inclusiv smintitul de la kremlin. Dictatura nu a fost a proletariatului, ci a acestui partid – nici reprezentativ după naționalități, nici măcar bolșevic cu adevărat (o majoritate din mai puțin de jumătate de delegați aleși – după plecarea de la congres a fracțiunilor, care nu erau de acord cu planul de acaparare a puterii prin forță). Nici nu și-a respectat promisiunile: fabricile – muncitorilor (fabricile au rămas statului după naționalizare), pământul – țăranilor (taman invers – Stolâpin a împărțit pământul țăranilor și a ridicat țara printre cele mai dezvoltate economic, iar colectivizarea taman că le-a luat pământul țăranilor), pace fără anexări și contribuții (s-a încheiat la Brest-Litovsk o pace umilitoare, prin care Germania pierdanta războiului și-a dobândit tot ce vroia de la Rusia). A distrus multe vieți nevinovate și popoare întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *