Opinii și Editoriale

Op-Ed: Frontul de la Chișinău. Va decide Putin să ia cu asalt Republica Moldova?

Retragerea rușilor din orașul Herson crează m ari probleme liderului de la Kremlin. În plan intern popularitatea lui scade dramatic. Anume din acest motiv, Putin nu a comentat această retragere și anume de aceea a fost nevoie de „teatrul” cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu și comandatul operațiunii din Ucraina, Surovikin. Putin se disociază de această nouă înfrângere și aruncă vina pe militari. În jocul intern FSB a mai obținut o victorie tactică în defavoarea militarilor. În acest context FSB încearcă din răsputeri să-i organizeze lui Putin orice tip de victorie pentru a putea să-l plaseze în condiții cât mai favorabile în negocierile cu Occidentul în special cu Joe Biden, transmite Deschide.md.

Republica Moldova se află pe front chiar dacă deasupra noastră nu zboară rachete și nu explodează mine. Frontul hibrid se va înteți odată ce în acțiune va intra „Generalul ger”. Genocidul energetic la care este supus statul demonstrează că cei de la Kremlin au decis: „cu cât mai rău, cu atât mai bine”. Șantajul energetic trebuie să diminuieze susținerea populației față de președintele Maia Sandu și guvernul PAS, iar apoi să-i scoată în evidență pe liderii pro-ruși care au reprezentanță în Parlament, vorbim despre PSRM și Partidul Șor. Anume acești actori vor fi folosiți de FSB pentru a destabiliza situația internă din Republica Moldova. În cazul în care situația de pe frontul ucrainean se va înrăutăți pentru ruși, Kremlinul va torpila scenariul unui Guvern „de salvare națională” la Chișinău. Putin are nevoie ca de aier de orice victorie înainte ca să poată veni în fața lui Biden.

FSB se va activiza imediat ce temperaturile vor scădea sub zero grade și vor crea presiuni pe sistemul social al Republicii Moldova. În caz că Ucraina va repurta o nouă victorie pe front cum ar fi apropierea de Donețk, sau recucerirea întregii regiuni Herson, rușii vor da năvală în Republica Moldova, năvală la propriu sau cu noi elemnte hibride rămâne o întrebare la care urmează să aflăm răspuns în cel mult 2 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *