Atitudini

OPINIE: Cei numiți n-au experiență, Filat e ghidat de considerente politice, iar unul dintre ei va pleca din PLDM

"Sunt stupefiat de aceste demisii, chiar dacă au fost prevăzute de comentatorii politici şi existau pretenţii faţă de prestaţia miniştrilor. Însă cel puţin la Ministerul Educaţiei se dorea o continuitate deoarece un mandat de un an sau un an şi jumătate, cel mult doi, nu contribuie la promovarea reformelor şi, din păcate, nu s-a ţinut seama de aceasta", a declarat expertul.

Miniştrii numiţi în locul celor demisionaţi nu sunt specialişti în domeniu, lucru care înseamnă că le trebuie în jur de un an şi jumătate numai să se acomodeze şi să înţeleagă ce se petrece acolo. Încă o perioadă nu se vor mişca lucrurile la ministere, a remarcat Corneliu Ciurea.

Analistul crede că Vlad Filat este ghidat de considerente de ordin politic atunci când decide demiterea sau numirea unor miniştri. Potrivit lui Corneliu Ciurea, demisia celor doi miniştri a fost convenită. Lucrurile sunt cumva ticluite în culisele Partidului Liberal-Democrat (PLDM), din care şi fac parte cei doi foşti miniştri şi că acestea nu vor "scutura" prea mult formaţiunea. Cel mult pot admite că unul dintre ei va părăsi partidul, dar PLDM este trainic deoarece este la putere şi ar putea să slăbească numai fiind în opoziţie, fiindcă este un partid cu oameni pentru care ideologia contează mai puţin", a remarcat Corneliu Ciurea.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat astăzi, 24 iulie, la propunerea premierului Vlad Filat, decretele de revocare din funcţie a celor doi miniştri şi de numire în locul lor a Maii Sandu, la Ministerul Educaţiei, şi Dorin Receam la MAI.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *