Politică

(OPINIE) Dacă Timofti vrea să rămână în istorie ca un şef de stat ferm, să înainteze o candidatură să asculte partidele politice

Această opinie a fost exprimată de vicepreşedintele Partidului Popular din Republica Moldova, Mihail Camerzan, în cadrul dezbaterilor publice cu tema „Funcţia de premier în calitate de măr al discordiei. De ce?”, ediţia XLVIII, din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenţia de presă IPN, în parteneriat cu Radio Moldova.

Potrivit vicepreşedintelui PPRM, acum preşedintele Nicolae Timofti are o şansă foarte bună de a da dovadă de atitudine. „Şeful statului are acum şansa de a le strica jocurile politicienilor. Eu consider că toate partidele din Parlament, în afară de unul singur, se tem de alegerile parlamentare anticipate şi acest lucru i-ar putea face să aleagă un premier înaintat de preşedinte chiar dacă nu l-ar agrea”, a menţionat Camerzan.

În opinia lui, preşedintele Timofti ar trebui să preia modelul de comportament şi atitudine a preşedintelui României, Klaus Iohanis. „El trebuie să facă ceea ce a făcut preşedintele român cu ultimul guvern. Nu a întrebat partidele cine să fie în funcţia de prim-ministru, cine – miniştri. Nici când a numit premierul interimar nu a ţinut cont de propunerea prim-ministrului Ponta. O soluţie la noi ar fi ca le fie explicat tuturor că există Constituţia şi preşedintele ţării, care în situaţii de criză îşi poate asuma şi anumite riscuri. Astăzi mingea este pe terenul preşedinţiei”, s-a exprimat Camerzan.

Dezbaterile publice cu tema „Funcţia de premier în calitate de măr al discordiei. De ce?” sunt ediţia XLVIII din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *