Politică

OPINIE: Ordine și medalii pentru hoți

Am încercat să propun câteva amendamente la această hotărâre, dar zadarnică mi-a fost încercarea, pentru că președintele legislativului, văzând că textul amendamentelor este „ușor” deranjant pentru cotoroanță, mi-a închis nervos microfonul (deja a 11-cea oară, în această sesiunea parlamentară, din care s-au consumat doar trei ședințe plenare).

Totuși, pentru posteritate, am hotărât să public aceste amendamente, la care o să revenim cu siguranță, în altă conjunctură politică:

Articolul 8 devine articolul 11

Art. 8 A propune Președintelui Republicii Moldova, dl Nicolae Timofti, să-i decoreze, în funcție de meritele fiecărui artizan al respectivelor
tranzacții, cu ordinele, respectiv medaliile: Gloria Muncii, Bogdan Întemeietorul și Meritul Civic;

Art. 9 Guvernului, să urgenteze procesul de reformare a Procuraturii, care va asigura instrumentarea în termeni restrânși a dosarelor penale, ce urmează a fi intentate pe marginea acestor două tranzacții;

Art. 10 Guvernului, să urgenteze construcția penitenciarului, de tip închis de la Bubuieci (mun. Chișinău), pentru asigurarea condițiilor de rezidență decentă a protagoniștilor decidenți, din cadrul Coaliției AeroBank.

Sursa: munteanu.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *