MoldovaOpinii și Editoriale

Opinie. Perspectiva europeană este o șansă oferită Moldovei datorită Ucrainei

UE a oferit Republicii Moldova o șansă să iasă din mocirla în care sta de zeci de ani de zile după independență, însă UE îți arată doar calea, îți dă cadrul legislativ și principiile de bază, însă nu îți dă mură în gură și mai mult ca atât nu îți va arăta cu degetul care interese naționale trebuie protejate, atunci când implementezi cadrul legislativ european.

Această șansă oferită datorită Ucrainei, ar fi cea mai mare greșeală să fie ratată și călcată în picioare. Da, datorită Ucrainei, pentru că ea a depus cererea prima, iar noi, cetățenii am făcut presiuni după aceasta ca guvernarea să depună și ea cererea.

Ucraina nu putea fi refuzată, din motivul că ar fi fost inuman, crud și cinic să refuzi pe cei care luptă pentru libertate și democrație și apără o Europa întreagă cu prețul vieții copiilor săi. Însă acceptarea acestei cereri înseamnă un angajament destul de serios și o muncă extraordinară necesară pentru a fi depusă în drumul spre aderare de către Republica Moldova.

Dincolo de reformele în justiție, sănătate, educație, afacerile interne și alte domenii, este necesară resuscitarea și dezvoltarea economiei, care practic azi este inexistentă. Aceste acțiuni concrete necesită competențe, abilități, viziune și nu în ultimul rând voința politică din partea guvernanților.

Și cum a zis o amică de a mea de pe Facebook: „Am dobândit o potcoavă, mai avem nevoie de încă 3 și calul”. Deci acceptarea cerererii și oferirea statutului de candidat e un prim pas în drumul lung și anevoios de a dobândi calul potcovit.

Succese și la muncă, dragi guvernanți și popor!

Autor: Inna Vîrtosu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Basarabia intra in europa datorita
  in primul rand Romaniei.
  Accelerarea s a facut datorita razbo
  iului rusesc si a amenintzarii explici
  te a rusiei de a invada Basarabia.
  Si NU datorita ukrainei .
  Am putea spune in toata rigoarea
  ca Basaarabia a ajutat ukiraina
  spre UE caci chisinaul erta demult
  in tratative cu UE inaintea ukrainei.
  Bineintzeles motorul comun de acce
  lerare a fost actziunea militara
  ruseasca.

 2. Doamnă, cam prea vârtos ai punctat !
  Cred că lucrurile stau altfel.
  Ucraina, fiind în această criză provocată de ruși, le-a deschis ochii celor de la Apus, că pot fi mai curajoși, să nu se teamă de ivani.
  Prin urmare, au luat o decizie politică corectă, de a-l stâmtora pe ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *