Politică

OPINIE: Ponta trebuia să îl ia cu el la Chișinău pe George Simion

Fostul secretar de stat pentru românii de pretutindeni a catalogat vizita prim-ministrului Ponta drept una superficială, care nu a adus soluții pentru românii basarabeni din stânga Prutului. ,,Ponta ne-a obișnuit cu vizite doar pentru a face poze. A fost la Chișinău pentru a spune ceea ce românii de acolo știu încă din 2010. Atunci, în cadrul acordului între România și Republica Moldova privind parteneriatul strategic, președintele Băsescu și președintele Mihai Ghimpu au stabilit foarte clar și acordul de interconectare energetică, dar și acordul privind crearea gazoductului Iași – Ungheni. N-a adus nimic nou vizita de ieri (joi – n.r.)”, a spus Tomac, citat de Ziare.com.

Premierul României, Victor Ponta, și-a exprimat joi nemulțumirea față de felul în care autoritățile de la Chișinău tratează cazul George Simion, care a primit o interdicție pentru cinci ani și a fost expulzat din Republica Moldova fără nicio explicație.

Între timp, zeci de personalități din Republica Moldova solicită printr-o scrisoare deschisă adresată Președinției și Guvernului revocarea de urgență a măsurii luate de autorități împotriva lui George Simion. De asemenea, societatea civilă de pe ambele maluri ale Prutului a lansat în mediul online o petiție cu privire la același caz: http://romanism.ro/semneaza/.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *