Politică

Opinii diferite ale DEPUTAȚILOR faţă de PREGĂTIREA Moldovei pentru Summitul de la Vilnius

În cadrul emisiunii „Bună seara”, la Moldova 1, aceştia au remarcat că în următoarele câteva săptămâni urmează să fie adoptate o serie de proiecte de legi, informează IPN.

Deputatul liberal-democrat, Iurie Ţap, a remarcat că moldovenii sunt pregătiţi pentru Vilnius. „Mai avem unele lucruri de făcut, dar suntem pregătiţi. Vom munci intensiv”, a remarcat parlamentarul.

Valeriu Munteanu , deputat liberal, a spus că îi este greu să aprecieze cât de pregătită este Moldova. „Nu a fost realizat pachetul de legi propus să fie adoptat până la summit, cel mai recent exemplu este neclaritatea privind reglementarea migraţiei pe Nistru”, a spus liberalul.

Deputatul democrat, Sergiu Sârbu, a spus că mai este foarte mult de muncit în cele câteva săptămâni rămase până la summit. „Vom fi pregătiţi şi vom face tot posibilul să avem temele de acasă făcute”, a promis parlamentarul.

Ion Ceban, deputat fin grupul socialiştilor, a subliniat că Moldova se pregăteşte să parafeze un acord de asociere ale cărui prevederi nici măcar deputaţii nu el cunosc. „Avem 6 săptămâni până la summit. Nu ştiu dacă suntem gata, nici nu ştiu dacă avem nevoie. Ucraina a făcut public acordul său”, a subliniat deputatul.

Iurie Ţap şi Sergiu Sârbu au spus că Acordul de Asociere dintre Moldova şi UE este negociat şi merge spre parafare într-o procedură perfect corectă, iar Ucraina are deja parafat acordul şi de aceea l-a făcut public. Potrivit parlamentarilor, prevederile acordului vor fi cunoscute după parafare, deoarece este corect să se cunoască prevederile atunci, când părţile s-au înţeles. 

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *