Actualitate

Oportunități de burse pentru studenții interesați de Drept și Științe umanistice

Pentru a fi eligibili candidații trebuie să se declare deschis etnici romi, să fie studenți curenți sau să fie înmatriculaţi la o instituție de educație acreditată de stat, în Republica Moldova, în anul academic 2018-2019. Studiile la distanță nu sunt eligibile, iar studiile cu frecvență redusă nu sunt acceptate pentru etapa de licenţă, sunt potrivite doar pentru studiile de master și doctorat.

Programul de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste a fost lansat în anul 2004, la iniţiativa şi cu suportul financiar al Fundației pentru o Societate Deschisă şi Fundaţia Germană “Comemorare, Responsabilitate şi Viitor”. Scopul Programului este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi – absolvenţi ai instituțiilor de învățământ superior, care să fie dotați cu abilităţi şi competenţe pentru a deveni profesionişti în domeniilor lor și de a contribui la incluziunea romilor în societate. În perioada 2007-2017, 628 studenţi romi din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina au beneficiat de 1898 burse. În Republica Moldova 128 de studenți au fost bursieri ai Fondului de Educație pentru Romi. În anul academic 2017-2018, 18 studente și 12 studenți romi (studii vocaționale – 5 studenți, studii de licență – 16, studii de masterat – 8, și studii de doctorat – 1 student rom) au obținut suport prin intermediul Programului de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste.  

Aplicarea pentru programul de burse va fi efectuată doar online, pe romaeducationfund.org . Termenul limită de aplicare este 14 mai 2018. Versiunea deplină a anunţului poate fi găsită pe siteul oficial romaeducationfund.hu.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *