Internațional

Opozantul belorus Serghei Tihanovski a fost transferat într-o colonie de înaltă securitate

Deținutul politic Serghei Tihanovski, soțul Svetlanei Tihanovskaia, a fost transferat în colonia din Mogilev. Acest lucru a fost raportat de canalul de telegram pentru drepturile omului MAYDAY. Menționăm că Tihanovski își va ispăși pedeapsa într-o colonie de înaltă securitate fiind condamnat la 18 ani de închisoare.

Serghei Tihanovski a fost reținut pe 29 mai 2020 la Grodno în timpul unei demonstrații electorale. El a fost acuzat în temeiul a patru articole din Codul penal, inclusiv organizarea de revolte în masă și obstrucționarea exercitării dreptului de vot.

„El a venit cu un meme jignitor despre o insectă cu mustață care trebuie bătută în cuie cu un papuc. Cred că acum plătește pentru opoziția sa politică și pentru carisma lui și satira politică”, a declarat analistul politic Alexander Klaskovski.

În decembrie 2021, Tribunalul Regional Gomel l-a condamnat pe Tihanovski la 18 ani într-o colonie penală de înaltă securitate sub acuzația de pregătire și organizare de revolte în masă. La 1 iunie, Curtea Supremă din Belarus a confirmat acest verdict.

Alți inculpați din dosar au primit de la 14 la 16 ani într-o colonie de înaltă securitate. Totodată, aceștia au fost taxați cu peste 2,5 milioane de ruble.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *