Actualitate

„Opoziţia” de la Tiraspol a postat pe internet înregistrări compromiţătoare privind contrabanda cu ţigări din Transnistria (AUDIO)

Potrivit presei de peste Nistru, în cadrul convorbirilor înregistrate este dezvăluit modul în care funcţionează schema de contrabnadă cu ţigări în regiunea separatistă. Astfel, ţigările sunt produse ilegal în regiune sub protecţia puterii de la Tiraspol.

Mai departe, producţia ocoleşte punctele vamale şi ajunge în Ucraina, iar ulterior în Federaţia Rusă. „Din discuţiile înregistrate se înţelege că între autorii acestei scheme au apărut neînţelegeri din cauza furtului resurselor criminale”, scrie dniester.ru. Schema este aplicată sub protecţia liderului de peste Nistru, Evgheni Şevciuk, şi a acoliţilor săi.

Puterea de la Tiraspol încă nu a avut o reacţie privind veridicitatea acestor înregistrări audio. Menţionăm că actualul guvernator al regiunii ucrainene, Odesa, Mihail Saakaşvili, a declarat război contrabandei din regiune, numind Transnistria „gaura neagră a Europei”.
_____________

Înregistrarea audio îi surprinde pe șefii fabricii de tutun din Tiraspol, Rozengoliț și Mihail Bergman, care sunt persoane de legătură între comercianți și președintele regiunii, Șevciuk, în procesul de înmânare a banilor pentru protecție în afacerea cu țigări.

Transportul era asigurat sub controlul colaboratorilor vamali Kuzimiceva și Mantaluța către contrabandișii ucraineni Aslan. Bergman spune că a fost atent verificat de vameși, în ciuda pașaportului de serviciu pe care acesta îl deținea.

Bergman – Explică-mi de ce nu v-ați întâlnit?
Rozengoliț – Nu ne-am întâlnit dintr-un motiv.
Bergman – Spune-mi cine a fost?
Rozengoliț – Sașa Pojarskii l-a sunat pe prietenul său din Kiev. El: ce faci? Ai neplăceri? Ai avut o întrevedere, nu știupot să organizez, vei reuși să vorbești cu ministrul, nu știu, dar intră să vorbești cu Mantaluța.Va fi totul bine? Bineînțeles. Dar parcă ne-am pornit să mergem undeva și am discutat cu tine. Sașa a dat năvală acolo și spune: Am fost invitat, vreau să merg. Și a plecat.
Rozengoliț – A ajuns el la Mantaluța: Buna ziua! EL (Sașa): Vroiam să întreb: am lucrat bine acolo, parcă totul a fost bine. Nu am încălcat nimic, nu am dat în bară pe undeva, nici nu am fost observați. La hotar nu am fost prinși și de-odată apare asta. Care e problema?
EL (Mantaluța): problema este că nu v-ați îndeplinit obligațiunile. Sunteți pregătiți. Aveți careva hârtii?
EL (Sașa): Nu le-am luat.
EL (Mantaluța): ne vedem la 14.00 și îmi raportați câtă marfă aveți, care sunt cheltuielile de întreținere și cât ați pregătit.
Rozengoliț – Sașa mă sună și mă întreabă dacă pot să …
Bergman – El a mai spus să fie adus calculatorul unde sunt înregistrate toate tranzacțiile. Cine este în Odesa?
Rozengoliț – Mantaluța. Ne-am întâlnit cu el la vamă și ne-a spus: Atâta timp cât nu veți pune pe masă calculatorul cu toate tranzacțiile cum au fost efectuate, nu avem ce discuta. Voi demonstrați-mi iar eu voi raporta șefului, după care veți avea o întrevedere cu el. Nu ați livrat banii, v-ați tot plâns că aveți probleme. Trebuie să lucrați ”nimic nu a trecut”. Iată întrebarea: de ce nu ați plătit? Cât ați făcut? Potrivit ultimelor rapoarte care sunt acolo, din data de 20, este vorba despre 44.000, plus cele de la sfârșitul lunilor noiembrie și decembrie, au fost 12, deci este vorba despre 56.000.
EL (Mantaluța): Bine. Care a fost înțelegerea? A fost vorba despre 20, dar acolo sunt 25.
Bergman – Ai vorbit deschis cu el?
Rozengoliț – Da și el spune: Arătați hârtiile, precum că ați efectuat plata? Eu spun: Nu nu le-am luat.
EL (Mantaluța): Plecați, că nu reușim că purtăm vreo discuție. Dacă vreți să pătrundeți acolo, să aduceți informațiile, plătiți, în caz contrar plătiți acum datoria.
Rozengoliț – Am ieșit, dar ne gândeam că acolo tutunul se pierde. Mașina stă în vamă. Ei spun: cum veți plăti cum ea pleacă. Iată de ce avem un cerc închis. Nu avem cum să ajungem la Kuzimicev, pentru că nu arătăm, hartiile, nu aducem serverul. Dacă aducem serverul, nu mai au nevoie de hârtii.
Bergman – Acum au pornit din Chișinău… vorbe că lui Bergman i-au dat bani pentru plata impozitelor. Dar impozitele nu au fost plătite cu nici o copeică. Mâine cu orice preț voi ajunge la el. mă sună șeful de la Moscova, Stepâghin, îți dai seama au pornit vorbele și foarte serios. Mi-e frică de situația în care el… deci pentru impozite nu avem nimic, să știi. Este cel mai îngrozitor lucru. Nu am plătit nici un impozit. Acolo este curat. Ei au luat de acolo hârtia, ea este la Kuzimicev.
Rozengoliț – Noi am plătit 500… 480.000 pentru impozite.
Bergman – Îți repet: pentru impozite nu este nimic. Pentru toată perioada pentru impozite nu este nimic. Acolo nimic nu este. Acum el vrea să ne demonstreze.. Eu spuneam încă din vară când ne-am îtâlnit: impozitele au prioritate. Când mi-au dat Marlboro am venit și le-am sus: din data de 11 începem să vindem în oraș. Și despre impozite el a vorbit, el înelegea fosrte bine că le vindem.
Rozengoliț – Am fost la el doar 5 minute, Sașa a fost 10 minute Mi-au dat de înțeles că nu dau doi bani pe impozite și altele. Avem 14.00 de cutii ce nu au fost puse în vânzare. Iar ei întreabă: cât ați plătit pentru înțelegere?
Bergman – Ascultă, Pervovo nu poate fi găsit nici la telefon, este speriat. Nici să ne vedem nu vrea.
Rozengoliț – Aslan tot raporta, cât a transportat. Ei știu tot. Dar el are mai puțin decât am făcut noi. Este înregistrat tutunul care a fost trecut. Ori vă apropiați de Pervomu ori rezolvați această problemă. Să îi spuneți.

Rozengoliț – Ne-am înțeles pentru 25, dar am plătit pentru 37. Dacă luăm 2.100.000 împărțim la 56.000, iese 37 pentru o cutie.
….
Rozengoliț – După cum ne-au dat de înțeles, atâta timp cât nu plătim pentru acea cantitate, pe care am trimis-o, dau demonstrăm că am plătit, noi vom avea mari probleme. Iată de cepervîi trebuie să se decidă, să spună sau să nu spună… Mergeți la Mantaluța, el va da un om, după care îl dă pe Aslan. Nu lucrăm cu alte persoane.

Bergman – Ei ce au vrut să facă? Au vrut să vă prindă în timp ce transportați marfa. Acea mașină.. de ce el a lăsat acea mașină? A vrut să prindă contrabanda.

Rozengoliț – Tutul stă în depozit…

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *