Actualitate

Opriți-l pe Tripăduş!

Şedinţa de judecată, moderată de un complet din trei judecători, condus de Aliona Danilova, a durat nici mai mult, nici mai puţin de trei minute şi 25 de secunde. Rezultatul nu a surprins pe nimeni – şedinţa a fost amânată. Anatolie Tripăduş, însoţit de fiul său, Ruslan (care, la fel, figurează ca învinuit în acest proces), se pare că ştia din start cum vor decurge lucrurile – înainte de începerea şedinţei, el deja îşi stabilea la telefon o întâlnire peste o jumătate de oră. De la bun început, Tripăduş şi fiul său au anunţat instanţa că s-au dezis de serviciile avocatului lor şi urmează să încheie un contract cu un alt apărător. Magistrata Danilova a acceptat cererea, dar a atenţionat, totuşi, că astfel examinarea dosarului ar putea să se tergiverseze şi mai mult. „Deşi instanţa nu este în drept să vă interzică să apelaţi la serviciile altor avocaţi, acest lucru ne obligă să le acordăm acestora un termen rezonabil pentru a face cunoştinţă cu materialele. Şi asta este o tărăgănare”, a declarat judecătoarea.

Şedinţa a fost amânată pentru mâine, 29 iulie ora 11:00, când Tripăduş urmează să se prezinte în instanţă cu noul avocat, care va anunţa „termenul rezonabil” pentru a studia dosarul. Aşa cum materialele probatoare cuprind 40 de volume, pe 12 mii de pagini, evident că aceasta va conduce numai şi numai la tărăgănarea dosarului. Mai ales că unul din cei trei judecători ar putea să plece în luna august în concediu.

Liniştit în timpul procesului, Tripăduş s-a dezlănţuit după ce judecătorii au ieşit din sală. El l-a numit hoţ pe unul din victimele sale, Simion Ciornâi, la care acesta i-a răspuns: „Numai în ţara asta bandiţii îşi numesc pătimiţii bandiţi”. Întrebat de noi de ce a refuzat la serviciile avocaţilor, Tripăduş s-a lansat în acuzaţii şi la adresa TIMPULUI. Ne-a spus că am fi primit de la o victimă a sa un automobil Jeep şi apartamente pentru a-l critica pe el şi ne-a avertizat că se va clarifica cu noi.

În acest sens, TIMPUL anunţă Procuratura Generală şi Ministerul de Interne despre cele întâmplate, solicitând tot sprijinul în cazul unui eventual pericol la viaţa şi integritatea corporală a colaboratorilor noştri. Amintim că printre învinuirile care i se aduc lui Tripăduş se numără: dobândire ilicită a bunurilor altei persoane în proporţii deosebit de mari, spălare de bani, abuz în serviciu, samavolnicie, confecţionarea şi folosirea documentelor oficiale şi ştampilelor false, organizarea şi dirijarea neexecutării hotărârilor judecăţii, determinarea altor persoane la prezentarea mărturiilor false, falsificarea probelor în proces, răpire, dar şi altele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *