Social

Opt ani fără Mihai Volontir. Colegii de scenă au venit au depus flori la bustul actorului de pe Aleea Clasicilor din Bălți

Opt ani fără Mihai Volontir. Din 15 septembrie 2015, lumea teatrului și a filmului moldovenesc a sărăcit. Cei care l-au cunoscut pe maestru au venit vineri, 15 septembrie, la bustul lui de pe Aleea Clasicilor din Bălți cu flori, în semn de respect și apreciere.

Să depună flori la bustul marelui actor au venit și foștii colegii de scenă, transmite Știri.md cu referire la Tvn.md.

Ciprian Răcilă, actor: „Am crescut în ochii lui, l-am văzut și în viața personală cum era la vânătoare, cum era la distracție, cum își iubea enorm câinii, cum își iubea enorm soția, nepoțica. Maestrul Mihai Volontir a avut ceva de la Dumnezeu, ceea ce n-au avut ceilalți actori. A fost ochiul lui. Ochiul lui pe scenă, ochiul lui în cadru, în film. Un ochi viu, un ochi sincer”.

Prietenii lui Mihai Volontir și-l aduc aminte plin de viață.

„Îl cunosc de prin anii ’75 de când stăteam la gazdă eu cu soția mea, cu un etaj mai sus de el. El în toată dimineața își lustruia ghetele. Știți… am emoții. Noi ne-am făcut cunoscuți și prieteni și de atunci noi ca atare am fost prieteni toată viața.”

„A fost un om de o simplitate colosală. Unicul din mulții-mulții noștri artiști care a știut ce costă, dar niciodată nu a arătat că este pe Olimp. Mă bucur că l-am cunoscut și l-am cunoscut îndeaproape. Să dea Dumnezeu lumea să-l pomenească de bine, fiindcă o merită.”

Chiar și peste ani bălțenii își amintesc cu drag de îndrăgitul actor.

„Dar voi îl știți pe Budulai? – Desigur. – Ce să mai vorbim atunci? Desigur că îl cunoaștem pe acest om. Cum să nu ne fi uitat, dacă el era transmis pe tot fost spațiul sovietic. Poate chiar și peste hotare, nu pot să vă zic.”

„Actor a fost. – Actor de teatru sau de film? – De teatru și film. – Ați fost la teatru la spectacolele dumnealui? – Nu. – Dar nu cunoașteți ce roluri a avut, sunt foarte cunoscute în toată țara și nu doar în țara noastră? – Și în Rusia, el a avut filmul acesta cu Budulai.”

„Sigur că-l cunosc, sigur că-l cunosc. – Pentru ce merite îl cunoașteți pe dumnealui? – A fost un actor tare bun.”

Mihai Volontir a fost membru al primului Parlament al Republicii Moldova, care a votat Declarația de Independență a Republicii Moldova la 27 august 1991. El a jucat în 120 de roluri în teatru și film. Rolul lui Budulai i-a adus celebritate în întreg spațiul ex-sovietic, dar și în întreaga lume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *