Eveniment

Opt indieni au fost reținuți la Aeroportul Internațional Chișinău

Poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei control de frontieră Chişinău – Aeroport au depistat ieri-seara opt cetăţeni ai Indiei care au prezentat la control paşapoarte israeliene contrafăcute. Grupul format di doi bărbaţi, trei femei şi trei copii minori a sosit cu ruta Moscova-Chișinău.  Chiar din primele cercetări ale documentelor prezentate, au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea datelor din paşapoarte, acestea fiind supuse unor verificări suplimentare. Ulterior, în rezultatul examinării minuţioase cu ajutorul tehnicii speciale din dotare, a fost demonstrată falsitatea documentelor. 

Totodată, în cadrul verificării bagajelor, poliţiştii de frontieră au depistat şi actele originale ale persoanelor reţinute. Atenţia inspectorilor controlului de frontieră s-au oprit asupra unei pagini din paşapoarte, unde erau aplicate vizele pentru Republica Moldova, care de asemenea, s-au dovedit a fi cotrafăcute.

Persoanele reținute sunt cetăţeni ai Indiei, cu vârste cuprinse între 4 şi 61 ani, care intenţionau să intre ilegal în Republica Moldova, ca ulterior să-şi continue drumul spre comunitatea europeană. Cetăţenii indieni au relatat poliţiştilor de frontieră că pentru aplicarea vizei RM în paşapoartele originale au achitat câte 120 de euro unei agenţii turistice, iar pentru perfectarea paşapoartelor israeliene urmează să achite o sumă nedeterminată.

În baza celor depistate, migranţilor indieni nu le-a fost permisă intrarea în ţară, fiind returnaţi la punctul iniţial de îmbarcare, în conformitate cu prevederile legale.

Sursa: PF

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *