Internațional

Opt marinari ruşi şi ucraineni aflaţi la bordul unei nave din Portul Constanţa au intrat în grevă

Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat, joi, că opt din cei 12 marinari aflaţi la bordul vasului "Nikolay Meshkov", sub pavilion Belize, au intrat în grevă pentru a-şi recupera salariile restante, în sumă totală de aproximativ 40.000 de dolari.

"Nava are la bord un echipaj format din 12 navigatori, între care doi ruşi şi restul ucraineni, inclusiv comandantul fiind ucrainean. Opt dintre ei, toţi ucraineni, au intrat în grevă, având de recuperat de la armator 40.000 de dolari", spune Adrian Mihălcioiu.

Potrivit acestuia, vasul a ajuns la Constanţa de la Istanbul, la începutul acestei luni, iar de atunci marinarii au intrat în grevă.

"S-a luat legătura cu armatorul, o firmă din Turcia, şi ne-a comunicat că încearcă să strângă banii", a mai afirmat Mihălcioiu.

Marinarii spun că nu vor părăsi Portul Constanţa până când nu îşi vor primi salariile, restante de patru – cinci luni.

"Când am semnat contractul ni s-a spus că vom fi plătiţi în fiecare lună. De atunci nu am văzut niciun ban. Unii dintre noi sunt neplătiţi chiar şi de şase luni, iar marinarii ruşi au chiar mai mult. Domnul Mihălcioiu a luat legătura cu armatorul, o societate din Turcia, care ne-a transmis că va încerca să achite măcar jumătate din bani. Cum o fi, numai să vedem nişte bani", a afirmat unul dintre membrii echipajului.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *