Politică

Opt partide se „unesc” împotriva PAS. Au creat platforma „Agenda comună”

Opt partide politice de opoziție au creat marți, 11 octombrie, platforma „Agenda comună”. Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Socialiștilor, platforma presupune „o fabrică de idei politice și proiecte comune: de la inițiative legislative la acțiuni comune de protest și discuții la nivel național”.

Inițiatorul primei întâlniri a fost activistul public și liderul Partidului „Pentru Oameni, Natură și Animale”, Ion Dron. Acesta a fost și moderatul întâlnirii.

La eveniment au participat primarul Chișinăului, Ion Ceban, liderii și deputații Parlamentului din partea PSRM – Vlad Batrîncea, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi, fostul premier al Republicii Moldova și președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, reprezentanții PLDM – Tudor Deliu și Iulian David, ai „Congresului Civic”- Iurie Muntean, Mihail Poleanschi și Mark Tkaciuk, președintele Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc și liderul „Speranța-Надежда”, Andrei Donica.

Participanții la întrunire invită reprezentanți ai partidelor de dreapta și de centru-dreapta, ai mediului de experți și organizațiilor neguvernamentale, dar și ai tuturor instituțiilor media interesate, să se alăture platformei.

„Rezolvarea crizei gazelor și crizei energetice, a problemei creșterii prețurilor și tarifelor se vor afla în centrul atenției”, informează PSRM.

Ședințele platformei se vor desfășura săptămânal, în ziua de marți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Stirea este falsa, nu rezulta de nicaieri ca cele 8 partide se unesc. E vorba doar de o platforma de idei, bla bla.
    De fapt cred ca se incurajeaza unii pe altii ca Moscova le va asigura fonduri ca sa supravietuiasca. Ca dwh, e grea viata in opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *