DIVERSE

Optimi latine la Mondialul african: Chile – Spania 1-2, Elveţia – Honduras 0-0

Cel mai mult acest stil i-a bucurat pe europeni care, în primele două meciuri de la Mondial, nicidecum nu puteau “descuia” defensiva impenetrabilă a Elveţiei şi Hondurasului, iar în acest meci a primit mult spaţiu de manevră pentru atacanţi, mai ales că nu era necersară doar o victorie, ci şi un scor concludent.

Antrenorul spanililor, Vicente del Bosquedin nou i-a trimis simultan în teren pe Villa şi Torres, a găsit loc şi pentru Iniesta, care l-a schimbat pe Jesus Navas. La chilieni, din cauza suspendării au fost absenţi Mati Fernandes şi Carlo Carmona, în schimb din primele minute a apărut pe gazon „rusul” Mark Gonzales, care nu a jucat rău în meciul cu Elveţia.

„Furia roşie” a spaniolilor (care în acest meci a fost alb-albastră) din primele minute a atacat poarta americanilor, însă presiunea din start nu s-a soldat decât cu un şut imprecise a lui Fernando Torres după o lovitură fixă. Chilienii au răspuns mult mai acid, prin ocazii create de Beausejour şi Estrada, însă s-au “poticnit” de zidul numit Casillas – portarul şi căpitanul Campioanei Europene în exerciţiu.

Dacă nu au excelat în compartimentul ofensiv, sud-americanii s-au remarcat, negativ ce-i drept, în propria jumătate de careu, şi au încasat un gol demn de „cascadorii râsului”. Portarul Claudio Bravo, a ieşit precum un junior din careul de pedeapsă, iar atacantul David Villa a trimis lejer în plasa porţii goale de la vreo 35-40 de metri, înscriind cel de-al treilea său gol la turneul din Africa de Sud.

Chilienii, în scurt timp au avut posibilitate să egaleze, dar golul doi tot în poarta lor a fost înscris, prin Iniesta. În aceeaşi fază, sud-americanul Marco Estrada a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

În pauză, Marcelo Bielsa a operat o schimbare dublă de jucători şi nu a dat greş. Nou-intratul Rodrigo Millar, deja în minutul 47 a reuşit să înscrie cu multă şansă. De mai mult însă, chilienii nu au fost în stare. Spaniolii au preluat controlul asupra meciului atacând cu vârf şi îndesat, însă, până la finalul partidei, scorul nu a mai fost schimbat: 2-1 în favoarea europenilor.

Rezultatul meciului, chiar dacă şi i-a descurajat pe chilieni, apoi nu foarte mult. Deoarece Elveţia şi Honduras s-au despărţit cu un scor nul de 0-0, sud-americanii s-au clasat pe locul doi în grupă şi au ajuns în play-off. În optimi Chile va juca cu Brazilie, iar Spania va avea un duel „de foc” cu Portugalia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *