Ultima oră

Orange și Moldcell au ajuns în atenția Consiliului Concurenței

Brega a solicitat să fie verificată o eventuală existență de înțelegere de cartel, potrivit Agora.md. Reamintim că sâmbătă Orange și Moldcell au anunțat majorarea tarifelor la o serie de abonamente cu 50% din luna martie. Al 3-lea operator de telefonie mobilă, Unite, nu a anunțat deocamdată modificarea planurilor tarifare.

„În ultima perioadă am asistat la majorarea în lanţ a preţurilor la produsele de primă necesitatea cum ar fi pâinea, medicamentele şi carburanţii. Nu întotdeauna aceste scumpiri sunt generate de situaţia real de pe piaţă, urmărindu-se de fapt o înţelegere de cartel. Potrivit unui comunicat de presă, doi dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă, Orange Moldova şi Moldcell, au anunţat majorarea cu circa 50% a tarifelor pentru unele servicii de telefonie mobilă. În acest context, am solicitat Consiliului Concurenţei investigarea minuţioasă a oportunităţii şi legalităţii majorării tarifelor prin prisma înţelegerii de cartel”, a scris Brega, citat de Agora.md.

Agenția de presă Infomarket a publicat o analiză din care reiese că între 25% și 30% din clienții Orange și Moldcell vor fi loviți de majorarea tarifelor anunțată de cele două companii. Aceste majorări au și un alt scop – de a spori vânzările pachetelor de internet mobil, menționează autorii, citați de moldova.org.
“Orange și Moldcell au anunțat că din martie vor majora cu 50% tarifele pentru convorbirile extra-abonament. Deși reprezentanții companiei Orange susțin că aceste majorări nu vor afecta clienții, experții menționează că 25-30% dintre abonați depășesc limita inclusă în pachet, astfel că vor fi nevoiți să achite mai mult pentru serviciile de telefonie mobile”, scrie moldova.org cu referire la InfoMarket.

Totodată, menționează InfoMarket, scopul acestor majorări este de a crește vânzările pachetelor de internet mobil, pentru că abonații vor tinde să cumpere astfel de pachete pentru a reduce numărul convorbirilor telefonice. Astfel, companiile de telefonie mobilă vor încasa venituri suplimentare.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *