Externe

Oraș din Canada, evacuat din cauza incendiilor de vegetație. Flăcările au ajuns și în SUA

Incendiile de vegetație fac ravagii în Canada și au obligat autoritățile să evacueze un oraș din apropierea graniței cu SUA. Flăcările avansează cu rapiditate și au trecut granița dintre cele două state nord-americane, informează Stiripesurse.

Mii de persoane au primit ordin să părăsească un oraș de frontieră canadian din cauza unui incendiu de vegetație ”scăpat de sub control”. Incendiul, cunoscut sub numele de Eagle Bluff, s-a apropiat de orașul Osoyoos, din Columbia Britanică. Oficialii estimează că incendiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 3,44 mile pătrate pe partea canadiană a graniței.

De asemenea, acoperă o suprafață asemănătoare pe partea americană a graniței, în statul Washington.

„Un total de 732 de proprietăți au fost sub ordin de evacuare și 2.094 sunt sub alertă de evacuare. 132 de persoane au solicitat sprijin de urgență”, a declarat ofițerul de informații al districtului regional, Erick Thompson, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Sky News.

Aproximativ 6.700 de persoane locuiesc în orașul evacuat. Un pompier în vârstă de 25 de ani a murit în timpul luptei împotriva incendiilor din nord-estul Columbiei Britanice.

Eagle Bluff este ultimul incendiu de vegetație din regiune. Oficialii au declarat că în 2023 peste 1.500 de incendii au pârjolit Columbia Britanică. 360 au izbucnit în ultimele zile, iar 191 au fost clasificate ca fiind „scăpate de sub control”.

Astfel, la începutul anului, fumul provenit de la alte incendii de vegetație din Canada a ajuns în New York, învăluind orașul și provocând probleme de respirație.

Experții spun că numărul tot mai mare de incendii de vegetație din întreaga lume reprezintă un efect al schimbărilor climatice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *