CSI / Rusia

Orașele din Moscova anulează festivitățile de Anul Nou. Banii – direcționați către trupele lui Putin care au invadat Ucraina

Moscova și alte orașe din Rusia anulează festivitățile de Anul Nou sau le reduc amploarea pentru a direcționa banii către forțele armate trimise de Vladimir Putin să invadeze Ucraina, scrie Insider și Hotnews.

Oficialii din Sankt Petersburg, Yaroslavl, Kaluga, Nijni Novgorod, regiunea Tomsk din Siberia și Iacuția și-au anulat ceremoniile de Anul Nou, conform The Telegraph. Aceasta, în condițiile plângerilor că soldaților trimiși de pe front le lipsește echipamentul.

Dmitri Denisov, primarul din Kaluga, oraș din vestul Rusiei, a anunțat pe rețelele sociale că a anulat toate concertele, focurile de artificii și decorațiunile de Revelion.

„Vom direcționa toate aceste fonduri pentru sprijinirea locuitorilor din Kaluga care au fost mobilizați. Oamenii noștri trebuie să fie echipați corespunzător”, a declarat el.

Vladimir Mazur, guvernatorul din Tomsk (Siberia), a spus că nu ar trebui să fie organizate petreceri „corporatiste” de Anul Nou, dar că copiii „nu pot rămâne fără sărbători și cadouri”. În Rusia, cadourile sunt oferite de obicei în 1 ianuarie, cu câteva zile înainte ca majoritatea rușilor să marcheze Crăciunul în 6 ianuarie, scrie Hotnews.

Războiul declanșat de Putin în Ucraina în 24 februarie a devenit tot mai nepopular printre ruși, președintele rus fiind acuzat de către activiști că a cheltuit miliarde pe armata rusă, pentru invazia în Ucraina, în timp ce mulți dintre ei îngheață în case.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *