Politică

Orăşelele protestatarilor din capitală – reorganizate

Oamenii spun că frigul nu-i sperie şi sunt determinaţi să protesteze până la capăt,.

De dimineaţă susţinătorii lui Renato Usatâi au demontat corturile din faţa Ministerului Agriculturii şi le-au reamplasat în scuarul Parlamentului, acolo unde sunt şi corturile socialiştilor.

Manifestanţii spun că iarna nemulţumirii, aşa cum o mai numesc, nu-i sperie. Pentru a suporta mai uşor frigul protestatarii beau ceai şi compot fierbinte, pregătite într-o bucătărie mobilă.

Şi protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale se pregătesc pentru sezonul rece. În unul dintre corturi câţiva oameni se încălzeau la foc şi găteau de mâncare.

Unii manifestanţi au trecut la propriu în casă nouă. Oamenii au ridicat o baracă din lemn dotată cu sistem propriu de încălzire, a doua, de tip norvegian, fiind în proces de construcţie.

La începutul acestei săptămâni, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut protestatarilor să plece din Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a putea instala acolo un patinoar. Solicitarea nu a făcut decât să stârnească indignare, iar protestatarii spun că stau aici pentru a apăra drepturile.

În acest an, din cauza protestelor, bradul principal al ţării a fost instalat lângă Arca de Triumf din centrul capitalei.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *