Lumea

Oraşul american Wauconda a fost vândut la licitaţie

Wauconda are o staţie de benzină, un restaurant, magazin şi propriul său cod poştal. Populaţia a scăzut însă de la 300 de persoane (în 1900) la un singur locuitor. Acesta se numeşte Daphne Fletcher, fiind persoana care a scos la vânzare oraşul din districtul Okanogan (Washington) după ce a scris pe eBay că "singurul proprietar este obosit şi gata să plece la pensie".

Mica aşezare a fost scoasă la vânzare pentru 359.000 de dolari, după ce, în 2007, a fost cumpărată de Fletcher pentru 180.810 de dolari. Circa 110 de persoane au licitat pentru Wauconda, noii proprietari fiind în final Maddie şi Neal Love, care s-au declarat impresionaţi de mica aşezare. "Te uiţi la cer şi poţi vedea Calea Lactee. Este locul lui Dumnezeu", a declarat Maddie Love.

Wauconda nu este prima localitate vândută pe eBay. În 2003, localitatea Bridgeville din California s-a vândut cu 1.78 milioane de dolari, în timp ce, în 2007, orăşelul Albert (Texas) a fost cumpărat de o persoană care a licitat din Italia pentru 3.8 milioane de dolari.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *