Politică

Orașul Bălți a fost în pragul unei CATASTROFE energetice

Despre acest lucru a vorbit azi directorul SRL "Bălţi-gaz", Pantelemon Frăsîneanu, într-o conferinţă de presă, convocată de Comisia pentru situaţii excepţionale din municipiul Bălţi. El însă a evitat să precizeze care ar fi fost urmările acestei catastrofe, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Pantelemon Frăsîneanu, cauza care a produs defecţiunea tehnică în sistemul de aprovizionare cu gaze a municipiului Bălţi nu este cunoscută, dar o comisie de anchetă a SRL "Bălţi-gaz" urmează să o stabilească în zilele următoare. Frăsîneanu a mai spus că este pentru prima dată în istoria furnizorului de gaze naturale de la Bălţi cînd se înregistrează un accident de asemenea proporţii.

Octavian Mahu, viceprimar de Bălţi, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că datorită intervenţiei prompte a Comisiei pentru situaţii excepţionale din municipiu, toate serviciile operative municipale au funcţionat eficient şi au acordat întreprinderii "Bălţi-gaz" tot suportul necesar în asemenea cazuri. Octavian Mahu, de asemeni, a cerut scuze locuitorilor municipiului pentru situaţia stresantă prin care au trecut şi a apreciat faptul că cetăţenii nu au intrat în panică.

Amintim că în seara zilei de 30 ianuarie curent, ora 20.45, în sistemul de aprovizionare cu gaze a municipiului Bălţi s-a produs o defecţiune tehnică, ce a provocat sistarea livrării gazelor către circa 2500 de consumatori din totalul de 37000. În urma acţiunilor întreprinse de către echipele de intervenţie ale furnizorului de gaze naturale, după miezul nopţii, s-a reuşit reluarea treptată a livrării gazelor către consumatorii debranşaţi provizoriu.

Precizăm că cele două centrale termice din municipiul Bălţi produc agent termic exclusiv în baza gazelor naturale. 

Via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *