Actualitate

Orașul Bălți a fost ocupat de un desant aerian rusesc!!!

Operațiunea a început la ora 3. La ora 5 orașul se afla totalmente sub controlul militarilor ruși. Orășenii, nebănuind nimic, au aflat despre ocuparea orașului abia în zorii zilei când au văzut pe piața  din centrul cinci tancuri și detașamente de militari ruși. Potrivit acestora ei au fost debarcați aici la rugămintea orășenilor de etnie rusă care sunt discriminați de actuala guvernare și care nu doresc să ajungă cetățeni de sortul doi în Uniunea Europeană.

La această oră, în diferite cartiere ale orașului sunt observate grupuri de orășeni, cu drapele roșii și cu drapelele de stat ale Federației Ruse care pornesc spre centrul orașului. Pentru ora 8 este preconizat un mare miting al orășenilor în sprijinul militarilor ruși care au venit aici, potrivit lor, „să apere liniștea, munca pașnică și drepturile fundamentale ale populației majoritare de etnie rusă”.

Potrivit corespondentului nostru, în aceste clipe, în fața clădirii primării generale o municipiului Bălți au fost observați și unii politicieni de la Chișinău, printre care Artur Reșetnikov, Grigore Petrenko, Igor Dodon, Victor Șelnin.

Televiziunile din Rusia transmite la această oră o declarație a Ministerului de Externe rus în care se spune că Rusia a trimis un contingent militar redus la Bălți la rugămintea populației majoritare, de etnie rusă, „care decenii la rând este discriminată și căreia i se încalcă sistematic principalele drepturi la muncă și la viață pașnică”.

Deocamdată nu există nici o reacție din partea conducerii R. Moldova.
……………………………………………………………………………..

Bineînțeles, e o glumă, o glumă sinistră, dar care este la locul ei, fiindcă, cu adevărat, ce ar putea întreprinde R. Moldova dacă s-ar realiza un asemenea scenariu? Și-ar exprima „îngrijorarea” …și atât. Adevărul e că R. Moldova este foarte vulnerabilă în fața pericolului rusesc și se creează impresia că administrația de la Chișinău nici nu realizează gravitatea și probabilitatea acestui pericol. Ca ziariști am considerat absolut necesar să atragem atenția conducerii R. Moldova asupra pericolului care pândește independența și integritatea teritorială ale acestui stat. Lecția Crimeii trebuie învățată. Rușii pot repeta scenariul aplicat în Crimeea în orice oraș din R. Moldova.

(TIMPUL.MD)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *