Ultima oră

Orașul Bălți marchează 94 de ani de la votarea Unirii Basarabiei cu România!

Unul din liderii Platformei ”Acțiunea 2012”, Irina Guțu, a declarat pentru ARENA că la eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 100-120 de tineri.”Prin această acțiune încercăm să trezim amintirea vie a trecutului, dar și a prezentului. Și le facem cunoscut tinerilor faptul că orașul Bălți a fost primul care s-a pronunțat pentru Unire”, a menționat Irina Guțu.

Pe de altă parte, ea şi-a exprimat regretul că, în prezent, la Bălți situația nu este favorabilă pentru acte de unionsim, ba chiar există o anumite ostilitate pentru acestea.

La rândul său, Vitalie Bălan, șef al Direcției juridice a Primăriei Bălți, a declarat pentru ARENA că municipalitatea a contestat deja la Curtea de Apel decizia instanței de judecată, prin care s-a permis organizarea acestui marș. Totuşi, el a recunoscut că Legea privind întrunirile le pemite organizatorilor desfășurarea acestei acțiuni.

În urmă cu 94 de ani, Adunarea Generală a Zemstvei districtului Bălţi a votat o moţiune prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a Unirii Basarabiei cu România. 

Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *