InternaționalUcrainaUE / Nato

Orban preia retorica Kremlinului: Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia, a declarat vineri, 14 iulie, la postul public de radio premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI și Agerpres.

”Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial”, a susţinut Orban într-un interviu cu Kossuth Radio.

Într-o ştire în care reia pe larg declaraţiile lui Orban, EFE notează că premierul ungar a acuzat Occidentul că doreşte ca războiul din Ucraina să continue, fără însă a formula nici măcar o singură critică la adresa ţării invadatoare, Rusia.

”Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul” a declarat Orban din oraşul Sopron, unde a avut loc o reuniune a guvernului timp de 3 zile.

Orban a vorbit şi despre summitul NATO de la Vilnius, de marţi şi miercuri, unde ţările membre au discutat, printre altele, despre posibila aderare a Ucrainei la alianţă, respinsă pentru moment.

În acest sens, Orban a dat asigurări că ”sunt de înţeles cerinţele ucrainene (privind integrarea ţării lor în NATO), dar, dacă le-am îndeplini, ne-am afla în cel de-al treilea război mondial”.

Totodată, Orban a criticat felul de a comunica folosit de liderii ucraineni, afirmând că acesta este, adeseori, ”agresiv şi plin de pretenţii”, şi a adăugat că, prin livrarea de arme occidentale, Ucraina ”nu se apropie de pace”.

Premierul conservator ungar a reiterat că Ucraina ”şi-a pierdut suveranitatea”, dat fiind că nu are bani şi luptă cu arme occidentale.

În pofida faptului că Ungaria este una dintre cele două ţări membre ale alianţei nord-atlantice, alături de Turcia, care nu au ratificat încă aderarea Suediei la NATO, Orban nu a anunţat când ar putea fi discutată problema în Parlamentul de la Budapesta.

Orban este considerat liderul UE cel mai apropiat de Moscova, însă, deşi a criticat sancţiunile UE împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, el a aprobat toate pachetele punitive ale UE, aminteşte EFE.

La rândul său, MTI preia o declaraţie a premierului Orban care a anunţat că se axează pe explorarea măsurilor legale şi politice aflate la dispoziţia executivului de la Budapesta pentru a împiedica Bruxellesul să pună în aplicare planul de cote privind migranţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Aderarea Ucrainei la NATO ar fi un obstacol in calea politicii lui Victor Orban. De ce ? Pt ca atunci s-ar crea un scut intre Rusia si Ungaria, scut reprezentat de Ucraina si Romania, peste care Rusia ar fi mai greu sa treaca, sa isi dea mana cu Ungaria revizionista reprezentatat de Victor Orban. Intotdeauna Orban a vazut Rusia ca un ajutor al sau in incercarea de a-si recupera teritoriile pierdute in urma tratatului de la Trianon. Orban a gandit ca Rusia este ajutorul si aliatul sau de la est. In ce putea fi ajutor: in recuperarea de teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *