Internațional

Orban: Sancțiuniile UE asupra gazului rusesc și energiei nucleare ”ar avea consecințe tragice pentru Ungaria”

Extinderea sancţiunilor Uniunii Europene asupra gazului rusesc şi energiei nucleare ”ar avea consecinţe tragice pentru Ungaria” şi guvernul lucrează pentru a obţine scutire de la orice astfel de decizii, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri postului public Kossuth Radio, citat de agenţia MTI și Agerpres.

La începutul războiului, UE spera să încheie războiul prin sancţiuni sau măcar să faciliteze acest obiectiv, dar ele ”nu ne-au adus cu niciun centimetru mai aproape” de sfârşitul conflictului, a declarat Orban într-un interviu.

”Ne confruntăm cu o iarnă grea”, cu situaţia din Ucraina devenind mai tot mai dificilă, a declarat Orban. Între timp, deşi Rusia a suferit pierderi, veniturile ei din energie sunt în creştere şi astfel ”politica de sancţiuni nu şi-a îndeplinit scopul”, a notat el.

În timp ce Ungaria a obţinut o scutire de la restricţia privind ţiţeiul ce va intra în vigoare la 5 decembrie şi are astfel acces la petrolul necesar ţării, ea nu se poate desprinde singură de efectele sancţiunilor asupra preţurilor, a mai adăugat Orban.

Ungaria până acum ”şi-a atins întotdeauna obiectivele naţionale” în negocierile privind sancţiunile ”şi astfel avem speranţe când intrăm în următoarea rundă de dezbateri privind cel de-al 9-lea pachet” de sancţiuni împotriva Rusiei. În acelaşi timp, guvernul trebuie să lupte împotriva ”presiunii constante” pentru ”a ne proteja interesele”, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *