Culinar.md

Orez copt în dovleac

Ingrediente:
un dovleac plăcintar
60 gr de orez cu bob lung
doi ardei grași
o ceapă mare
o rădăcină de păstărnac
o rădăcină de pătrunjel
supă de legume
piper
sare

Mod de preparare: 
Spălăm dovleacul și îi tăiem capacul în așa fel încât deschiderea să nu fie foarte mare, pentru ca pereții dovleacului trebuie să susțină umplutura în timpul coacerii. Scobim dovleacul și eliminăm semințele. Punem dovleacul pe o tavă, adăugăm un pahar cu apa în dovleac și îl dăm la cuptor, la foc mediu, vreme de 20 de minute. După cele 20 de minute, eliminăm apa din dovleac și îl mai lăsăm 20 de minute. În acest timp pregătim orezul. Spălam orezul în câteva ape și îl mai lăsam câteva minute la înmuiat. Cât timp se înmoaie, tăiem legumele și le călim într-o lingură de ulei de măsline. Când s-au înmuiat, adăugăm orezul peste legumele călite, amestecăm bine și lăsăm pilaful de orez cu legume la foc mediu trei minunte. Dupa aceste minute adaugăm supa de legume.

Pentru un pilaf de orez ca la carte trebuie să ținem cont că la o măsura de orez se adaugă trei măsuri de supă. Scoatem dovleacul din cuptor și îl umplem cu amestecul de orez și legume. Peste orez mai adăugam câteva linguri de supă. Se da la foc domol, așezat într-o tavă mare pe hârtie de copt unsă cu ulei. Îl lăsăm la cuptor până dovleacul se rumenește.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *