Orez cu legume şi sos de soia
Dacă veţi alege un sos de soia cu aromă de ciuperci, veţi obţine o combinaţie plină de savoare. Seminţele de susan nu au doar un gust foarte bun, ci sunt o importantă sursă de fibre, calciu şi alte minerale esenţiale, cu efecte benefice asupra sănătăţii. În plus, conţin grăsimi sănătoase, fundamental necesare unei bune funcţionări a metabolismului şi a sistemului endocrin.
Ingrediente
– 200 g orez
– un morcov
– o ceapă
– 300 g ciuperci
– doi ardei capia
– două linguri de sos de soia
– susan
– sare, piper
– ulei de măsline
Mod de preparare
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu un ca¬pac şi se ţine la cald. Ceapa se toacă mărunt, ciu¬percile se taie în bucăţele. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc zece mi¬nute, apoi se adaugă sosul de soia. Se condi¬mentează, se pre¬sară susan şi se toarnă totul peste orezul cald. La final mai presăraţi susan pentru a-i da un aspect delicios şi pentru a-i desăvârşi gustul.
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!