Social

Organizația Națiunilor Unite reiterează sprijinul pentru eforturile de modernizare a R. Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit marți, 13 iunie, la Guvern pe Miroslav Jenca, asistent al secretarului general al Organizației Națiunilor Unite responsabil pentru Europa, Asia Centrală și America. Discuțiile cu oficialul ONU s-au concentrat pe contextul regional de securitate pe fundalul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe combaterea dezinformării, propagandei și pe consecințele amenințărilor hibride la care este expusă Republica Moldova, scrie Deschide.md

Recean a apreciat contribuția familiei ONU la proiectele implementate în Republica Moldova în beneficiul cetățenilor și a abordat unele aspecte ce țin de creșterea inițiativelor în plan multilateral pentru consolidarea stabilității și securității în regiune și asigurarea dezvoltării durabile a statului.

Șeful Guvernului a vorbit și despre eforturile de fortificare a instituțiilor statului, creșterea standardelor de viață și despre hotărârea fermă a Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. 

„Apreciem suportul oferit de ONU și de partenerii externi pentru țara noastră. Facem față tuturor provocărilor și amenințărilor hibride, dar reușim, totodată, să dezvoltăm economia, infrastructura și să rămânem concentrați pe accederea în următoarea etapă a procesului de integrare europeană, cel de începere a negocierilor de aderare”, a declarat premierul Recean.

La rândul său, Miroslav Jenca a felicitat autoritățile pentru organizarea exemplară a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, dar și pentru contribuția pe care o are Republica Moldova în menținerea stabilității și păcii în regiune. Oficialul a reconfirmat sprijinul Organizației Națiunilor Unite pentru dezvoltarea sustenabilă a instituțiilor publice și implementarea reformelor demarate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *