Economie

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a aprobat finanțarea nerambursabilă pentru 144 de companii

În perioada iulie-septembrie 2023, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a aprobat finanțare nerambursabilă pentru 144 de companii, fiind contractate 54 milioane de lei pentru inițierea, dezvoltarea, digitalizarea și internaționalizarea afacerilor, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit ODA, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor au fost emise în ultimele trei luni garanții financiare pentru 108 companii, în valoare de aproximativ 116 milioane de lei, care asigură gaj pentru un portofoliu de credite de peste 290 milioane de lei.

În același timp, prin intermediul Programului de stimulare a investițiilor „373” au fost acordate de către bănci credite investiționale cu dobândă compensată de stat pentru 66 de agenți economici, în sumă de circa 164 milioane de lei, valoarea proiectelor investiționale fiind în jur de 245 milioane de lei.

ODA recepționează în regim continuu solicitări de accesare a suportului atât financiar, cât și non-financiar în cadrul programelor în derulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *