CSI / Rusia

Organizatorul puciului din Muntenegru – un spion rus expulzat anterior din Polonia

Potrivit lui Katnic, citat de Vijesti, anchetatorii deţin dovezi că serviciile secrete ruse au fost în legătură cu membrii conspiraţiei şi speră să primească o explicaţie de la Moscova. Katnic a declarat că dovezile se bazează pe mărturii ale inculpaţilor în cauza şi discuţiile lor cu Moscova.

Procurorul special susţine că scopul unuia dintre organizatorii puciului eşuat, Edvard Sirokov, al cărui nume real este Siskanov, era să prevină aderarea Muntenegrului la NATO.

Potrivit lui Katnic, în 2014, Sirokov a lucrat în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse din Polonia şi a fost expulzat pentru spionaj. Serviciile de securitate ruse i-au eliberat însă documente noi şi l-au trimis în Muntenegru. Procurorul susţine că Sirokov este ofiţer al serviciilor secrete ruse.

Pe 19 februarie, ziarul The Sunday Telegraph, citând surse proprii, a scris că autorităţile din Muntenegru au ajuns la concluzia că Rusia s-a implicat în tentativă de lovitură de stat de pe 16 octombrie 2016.
Conspiratorii, conduşi de doi ruşi şi un sârb, planificau asasinarea premierului Milo Djukanovic şi preluare puterii de către alianţa partidelor pro-ruse, care se opune aderării republicii la NATO. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *