ActualitateEconomie

Oribil! Un prototip de mașină electrică rusească a devenit bătaia de joc a internetului

Amber Yantar, un nou prototip de mașină electrică din Rusia, a fost supranumit cea mai urâtă mașină din lume din cauza designului său bizar și neatractiv. Prototipurile de mașini au, de obicei, un design atrăgător care captează imaginația privitorilor. Chiar dacă vehiculul care ajunge pe linia de producție se dovedește a fi foarte diferit sau dacă nu intră niciodată în producție, prototipurile reprezintă o modalitate interesantă de a prezenta viziunea unei mărci auto asupra viitorului apropiat.

Dar nu este întotdeauna așa. Să luăm, de exemplu, noul Amber Yantar, un prototip de vehicul electric proiectat de Avtotor, un producător auto rus cu sediul în Kaliningrad, în colaborare cu Institutul Politehnic din Moscova. Acesta a fost dezvăluit publicului în urmă cu mai puțin de o săptămână, dar a devenit deja bătaia de joc a întregului internet, fotografiile cu exteriorul său deloc măgulitor făcând turul rețelelor de socializare.

Avtotor a anunțat că plănuiește să înceapă să producă până la 50.000 de mașini electrice Yantar în 2025 la uzina sa din Kaliningrad, adăugând că toate componentele majore – motorul electric, invertorul, plăcile de control și bateriile – vor fi proiectate și construite în Rusia. Este important de menționat că astfel de afirmații au mai fost făcute în trecut de către producătorii auto ruși, dar toți au sfârșit prin a lucra în cele din urmă cu componente chinezești.

Foarte puține detalii tehnice au fost dezvăluite, dar știm că Amber Yantar va fi foarte accesibil și că va veni cu o baterie de 25 kW/h. De asemenea, automobiliștii vor putea să închirieze baterii în loc să le cumpere. Mașina va atinge o viteză maximă de 105 km/h, ceea ce nu este foarte impresionant. Cu toate acestea, la vederea mașinii, foarte puțini oameni au fost interesați de partea tehnică. Designul șocant de neinspirat al modelului Yantar a stârnit nenumărate meme-uri și glume online, mulți numind-o cea mai urâtă mașină din toate timpurile. De atunci, Avtotor a încercat să salveze aparențele, susținând că Yantar va avea un design total diferit atunci când va intra în producție și că acesta a fost doar un prototip de de testare, scrie odditycentral.com.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *