Externe

OSCE: Acordurile de la Minsk constituie cea mai bună soluție în acest moment pentru criza ucraineană

„Cred că este soluția cea mai bună pe care am găsit-o”, a afirmat Zannier, potrivit RIA Novosti.

El și-a manifestat speranța că reuniunea din 2 octombrie de la Paris a liderilor din așa-numitul format "Normandia" (Rusia, Franța, Germania și Ucraina) va ajuta la avansarea procesului de pace pentru reglementarea situației din estul separatist al Ucrainei.

Acordurile de la Minsk, semnate în februarie de liderii Rusiei, Franței, Germaniei și Ucrainei, au permis instituirea unui armistițiu în estul separatist ucrainean, care este însă încălcat aproape zilnic pe linia frontului.

De amintit că Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat în luna iulie a acestui an o rezoluție în care condamnă ”agresiunea unilaterală și nejustificată a Federației Ruse împotriva suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și continuarea încălcărilor clare, grosolane și constante ale principiilor Acordurilor de la Helsinki”.

OSCE desfășoară pe teritoriul ucrainean o vastă misiune de observare a conflictului și face parte din Grupul de contact pentru Ucraina, împreună cu Moscova, Kiev și separatiștii proruși, vizînd aplicarea acordurilor de pace de la Minsk.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *