Social

Ouă infectate cu Salmonella, depistate într-un supermarket din Capitală. Ce spune ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), informează că urmare a controlului inopinat desfășurat la operatorul din domeniul alimentar din cadrul mun.Chișinău: Î.C.S. VISTARCOM S.R.L (GREEN HILLS Supermarket) sec. Ciocana, str. Alecu Russo 28, s-a constatat încălcarea gravă a cerințelor sanitar veterinare privind plasarea pe piață cu vânzarea directă către consumatori a ouălor de categoria B (obținute de la găinile ouătoare pozitive la Salmonella Enteritidis și S.Typhimurium), anunță instituția.

Persoanele care au achiziționat oua marcate cu categoria B sunt rugate să se abțină de a le consuma și imediat să informeze ANSA (tel: 022-26-46-43; mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: info@ansa.gov.md)

De asemenea, ANSA atenționează toate unitățile de comerț că respectarea cerințelor în domeniul siguranța alimentelor le aparține. Nerespectarea cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor poate afecta în mod direct sănătatea consumatorilor.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar vor fi trași la răspundere în conformitate cu cadrul legal în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *