Politică

Oxford Analytica, despre Klaus Iohannis: Preşedintele erodează democraţia pluralistă din România / Popularitatea sa, „în cădere liberă”

Preşedintele Klaus Iohannis ”erodează democraţia pluralistă din România”, arată o analiză realizată de specialiştii think tank-ului britanic Oxford Analytica. Aceştia apreciază că întoarcerea şefului de stat către armată şi servicii „ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei din România”, potrivit News.ro.

Oxford Analytica, unul dintre cele mai renumite think tank-uri din lume, a realizat o analiză referitoare la preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta „erodează democraţia pluralistă din România”, arată specialiştii încă din titlul analizei.

Întoarcerea lui Iohannis către armată şi serviciile de informaţii ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei din România”, mai arată specialiştii.

Aceştia fac referire la rolul preşedintelui în ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR şi formarea coaliţiei PNL-PSD,”partide în mod normal rivale, care deţin majoritatea locurilor în Parlament”.

”Eforturile sale (…) au subminat politica competitivă şi controlul asupra acţiunilor guvernului”, mai arată analiza.

Potrivit specialiştilor, ”popularitatea preşedintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă”, având în vedere ”încercarea sa de a reduce influenţa parlamentului, permiţând epurarea judecătorilor anticorupţie şi aducând figuri militare în politică”.

Documentul face referire la numeroase deficienţe din justiţie, care pot duce la pierderea de fonduri de la Uniunea Europeană din cauza nerespectării statului de drept.

De asemenea, se apreciază că este ”puţin probabil” ca România să acceadă la Spaţul Schengen.

Documentul face referire la legile siguranţei naţionale, care, potrivit informaţiilor publicate în presă, ar spori puterile serviciilor de informaţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Romanii sunt invatati sa traiasca mereu in conflicte,sa fie corupti,sa se manince unul pe altul.Ei nu pot trai linistiti si in pace cum e de cind presedinte ieste Iohanis… Daca presedintele nu fura,nu are clanuri mafiotice,e onest si integru,atunci hai , da-i cu birfa ! Chipurile Iohanis “erodeaza democratia” . O prostie crasa,dar altceva nu au putut inventa mitocanii… Vai de capul romanilor,ii compatimesc… nu au invatat nimic din “Povestea lui Radu de la Afumaţi”…

    1. Stimabile, “analiză realizată de specialiştii think tank-ului britanic Oxford Analytica”. Așa că “mai ușor cu pianul pe scări”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *