Social

Pacificatorul rus riscă doi ani de închisoare în Rusia şi 15 ani în R. Moldova

Pacificatirul rus este anchetat la Moscova pentru "omucidere din neglijenţă" şi poate sta la închisoare până la doi ani. Însă, anchetatorii ruşi se plâng că nu pot lua o decizie în acest sens. "Trebuie să obţinem rezultatele expertizei medico-legale de la colegii din R. Moldova şi din acest motiv nu putem spune dacă acţiunile întreprinse de ofiţerul rus erau ilegale", a spus reprezentantul Departamentului de investigaţii militare al FR, Sveatoslav Pahomov, citat de Dniester.ru.

În acelaşi timp, procurorii moldoveni au deschis un dosar penal pe faptul vătămării intenţionate grave a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei. "Încă nu avem rezultatele expertizei şi din acest motiv nu le comunicăm anchetatorilor din Rusia. Calificarea infracţiunii poate fi revăzută până la finalizarea urmăririi penale", a declarat, pentru TIMPUL, procurorul Ion Dediu. Dacă va fi găsit vinovat de vătămare intenţionată gravă, pacificatorul rus riscă privaţiune de libertate de la opt la 15 ani

Amintim că Vadim Pisari, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat pe 1 ianuarie de către un ofiţer rus la postul de menţinere a păcii din apropierea satului Pârâta, raionul Dubăsari.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *