Actualitate

Pactul dintre Germania nazistă şi URSS, motiv de ceartă între Rusia şi SUA

Totul a pornit de la un comunicat emis de ambasada SUA din Estonia. În acest comunicat se afirmă că URSS şi Germania nazistă au fost vinovate pentru Începerea conflagraţiei mondiale, scrie Russia Today. Americanii au dat comunicatul cu prilejul împlinirii a 72 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, un pact de neagresiune semnat între Germania nazistă şi URSS.

Americanii consideră că, atunci, aceste ţări au dus lumea pe un drum al războiului. Oficialii ruşi de acum, însă, au condamnat mereu încercările de a se rescrie istoria. În plus, ei nu sunt de acord nici cu încercarea de a-i prezenta pe Stalin şi Hitler ca doi conspiratori care a au pornit Al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Externe al Rusiei a afirmat că încerarile de a pune totul pe seama Germaniei naziste şi a URSS-ului sunt inacceptabile şi anti-istorice.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a condamnat pactul în august 2009, într-un interviu acordat presei poloneze. Surpriza a fost ca el a legat acest pact de înţelegerea de la Munchen, din anul 1938. Aceasta nu a fost încă denunţată de parlamentele ţărilor care au semnat-o atunci.

După: ziare.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *