Actualitate

„Păi ăsta e boilerul meu!”. O refugiată din Popasna, Ucraina și-a recunoscut lucrurile furate pe un tanc rusesc

O refugiată ucraineană din Popasna și-a recunoscut lucrurile personale într-o fotografie cu un tanc rusesc plin de cutii și pachete.

Alina Korenyuk, care locuiește acum în Marea Britanie, a identificat articole care păreau să fi fost furate din casa ei de soldații ruși.

Ea spune că în cutia din fotografie se află un cazan nou, pe care l-a cumpărat și a plănuit să îl instaleze înainte de război.

Împreună cu copiii ei, Alina a părăsit Ucraina pe 8 aprilie și a rămas cu un cuplu britanic în Nottinghamshire.

Fotografia, făcută la sfârșitul lunii mai, arată un tanc care trece pe lângă clădiri rezidențiale bombardate din orașul Popasna din regiunea Lugansk, pe care forțele ruse îl controlează din 8 mai.

Potrivit Koreniuk, fotografia a fost făcută pe stradă, la doar cinci minute de mers pe jos de casa ei. Soțul ei a atras atenția asupra fotografiei.

„Nu vezi nimic ciudat în această fotografie?”, a întrebat-o pe soția sa.

Pe lângă cazan, a spus ea, au recunoscut o față de masă din casa de vară a familiei, cearșafuri noi pentru copii cu imagini din desenele animate Disney și o pătură roșie.

Foto Reuters. „Eliberatorii” ruși în plin proces de „denazificare” a unui boiler.

Alina Korenyuk spune că ceva era acoperit cu lenjerie de pat, probabil un televizor sau alte echipamente care au rămas în casă. Nu este surprinsă de furt.

“Știam că vor fura ceea ce nu au distrus. Ni s-a spus de multe ori că casele din Popasna vor fi jefuite”, spune Alina.

Acum locuiește cu fiicele ei, Christina, în vârstă de 12 ani, și Olga, în vârstă de 8 ani, în micul oraș englezesc Southwell, în Nottinghamshire.

Familia a ajuns acolo ca parte a programului „Case pentru Ucraina” al guvernului Regatului Unit. Familia britanică care i-a adoptat a fost una dintre primele care au luat parte la acest program.

Polițistul și fostul psiholog pentru copii Koreniuk și familia ei au părăsit Popasna pe 24 februarie, ziua în care a început invazia rusă. Atunci a început și bombardarea acestei zone.

Când au plecat, nu au luat aproape nimic cu ei. Mama Alinei a fost nevoită să părăsească câinele, care fie a fost ucis de schije, fie împușcat. Bunica Alinei, mama și soțul ei sunt încă în Ucraina, dar într-o zonă în care este relativ sigură și nu se împușcă zi și noapte.

Mulți locuitori ai teritoriilor ocupate ale Ucrainei s-au plâns deja de jaf.

De la începutul invaziei, armata rusă a trimis acasă 58 de tone de bunuri jefuite din zonele apropiate de granițele Ucrainei cu Rusia și Belarus, potrivit site-ului de știri rus independent Mediazona (recunoscut drept „agent străin” în Rusia).

Pachetele au inclus adidași, conserve, televizoare, anvelope auto, corturi și alte lucruri.

BBC

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Deh, au luat si ei cate ceva – trebuia sa plece cu mana goala!? Asa si dom. Basescu, dupa ce a vandut flota Romaniei pleaca doar cu cainele din vila de protocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *