Internațional

Pakistan: Ciocniri între polițiști și manifestanți anti-Charlie Hebdo în fața consulatului Franței

Poliția pakistaneză a tras focuri de avertisment și a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranții, potrivit sursei citate, care a afirmat că este vorba despre cel puțin doi răniți.

Principalele partide islamiste din țară au făcut apel la organizarea de manifestații naționale pentru a denunța publicarea unei noi caricaturi a profetului Mahomed pe prima pagină a ziarului satiric francez Charlie Hebdo.

Demonstrații au avut de asemenea loc vineri la Islamabad, Lahore (est), Peshawar (nord-vest) și Multan (centru) unde un steag francez a fost ars, potrivit unui jurnalist AFP aflat la fața locului.

Pakistanul, a doua țară musulmană cea mai populată din lume cu peste 200 de milioane de locuitori, a condamnat oficial atacul terorist de săptămâna trecută împotriva publicației Charlie Hebdo în care au fost ucise 12 persoane.

Însă, în cursul ultimelor zile, la Peshawar (nord-vest) — care luna trecută a fost teatrul unui atentat taliban în care au murit 150 de persoane — a avut loc o manifestație în omagiul fraților Cherif și Said Kouachi, autorii atacului de la Charlie Hebdo. Joi, premierul Nawaz Sharif și parlamentul au condamnat publicarea de ‘caricaturi blasfematorii’, potrivit textului unei rezoluții adoptate în unanimitate de parlamentari.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *