Actualitate

Palihovici: „Criza din Ucraina, pericol pentru destabilizarea situației în stânga Nistrului”

În același timp, sursa a menționat că securitatea Ucrainei poate afecta și securitatea Republicii Moldova și în special poate prezenta un pericol pentru destabilizarea situației în stânga Nistrului. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, 2 martie, după desfășurare evenimentelor dedicate „Zilei Memoriei”, notează UNIMEDIA.

„Moldova își exprimă îngrijorarea pentru mersul acțiunilor în Ucraina. Moldova a trecut prin așa ceva în 1992 atunci când s-a atentat la integritatea țării și cunoaștem ce înseamnă aceasta pentru un stat. Noi chemăm Federația Rusă să respecte toate înțelegerile internaționale ce vizează integritatea Ucrainei. Consiliul de Securitate va fi convocat de președintele țării astăzi, cel târziu mâine”, a subliniat Palihovici.
Potrivit sursei, toate instituțiile statului ce răspund de securitatea Republicii Moldova întreprind toate acțiunile necesare pentru a asigura securitatea și în special ce țin de monitorizarea acțiunilor de peste hotare.

„Securitatea Ucrainei poate afecta și securitatea Republicii Moldova. În timpul războiului din 1992, eu cred că și hotarele Ucrainei au fost puse în pericol. Riscurile sunt mari. Eu aș aprecia ca un pericol de activizare a mișcării separatiste din regiunea transnistreană. Noi ținem sub monitorizare situația”, a conchis sursa. 

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *