Actualitate

Până la 3 ani de ÎNCHISOARE, pentru acţiuni cu tentă SEXUALĂ față de MINORI

Persoanele care vor provoca un minor la acţiuni cu caracter sexual riscă până la 3 ani de închisoare. Până acum pedeapsa maximă era de un an, scrie IPN.

Potrivit Agenţiei „Novîi Region”, documentul adoptat prevede recunoaşterea circumstanţelor agravante ale infracţiunii comisă împotriva unui minor de către un părinte sau o persoană care îl tutelează. Acest lucru este valabil şi pentru profesori şi alţi angajaţi din sistemul de îngrijire a copiilor, din instituţii de învăţământ şi de sănătate.

Au fost aprobate pedepse mai dure pentru infracţiuni împotriva integrităţii sexuale a minorilor. Astfel, s-a renunţat la pedeapsa necondiţionată pentru persoanele care sunt condamnate pentru infracţiuni sexuale împotriva minorilor cu vârsta mai mică de 14 ani .

Acum, pentru provocarea unui minor la acţiuni cu caracter sexual se va pune amendă de la 1000 la 3000 de salarii minime sau se va aplica pedeapsă cu închisoare până la 3 ani. Anterior pentru astfel de infracţiuni amenda era de la 700 la 1000 de salarii minime, iar pedeapsa privativă de libertate – de cel mult 1 an.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *