Actualitate

Până la 38 milioane de dolari vor fi oferiți pentru cel mai mare DIAMANT alb din lume

Preţul diamantului este estimat între 28 milioane de dolari şi 38 milioane de dolari, informează NOI.MD.

În termeni de mărime, calitate, şlefuire şi culoare, "acesta este cel mai mare diamant alb pe care am avut vreodată privilegiul să îl vindem", a precizat Quek Chin Yeow, directorul diviziei asiatice a casei Sotheby’s şi expert în diamante, potrivit huffingtonpost.com.

Diamantul, expus la sediul casei Sotheby’s din Manhattan, a fost extras în 2011, sub forma unei pietre de 299 de carate, dintr-o mină dintr-o ţară din sudul Africii, al cărei nume nu a fost precizat de casa organizatoare.

Oficialii de la casa Sotheby’s au spus că nu pot să ofere publicităţii numele ţării de origine, întrucît, potrivit acordului încheiat cu proprietarul diamantului, acesta a dorit să rămînă anonim.

Actualul record de preţ pentru un diamant alb este de 26,7 milioane de dolari. Nestemata are o formă de pară, 101 carate şi a fost vîndută de casa Christie’s la Geneva în primăvară.

Alte trei diamante albe de peste 100 carate au fost vîndute de casa Sotheby’s în 1990, 1993 respectiv 1995.

La aceeaşi licitaţie de pe 7 octombrie va fi pus în vînzare şi un diamant rotund albastru, de 7,6 carate, estimat la 19 milioane de dolari.

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *