Actualitate

Până la sfârşitul anului, pe străzile capitalei urmează să circule încă 10 troleibuze noi, promit cei de la Primărie

Şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că pentru anul acesta a fost planificată asamblarea a 20 de unităţi, dintre care
17 deja circulă, iar 3 se află în etapa de finalizare. Totodată, pe lângă acesta urmează a fi asamblate încă 10 troleibuze noi, care deja se află în lucru la fabrica de la Minsk, iar până la sfârşitul anului vor fi puse în circulaţie. Potrivit şefului RTEC, la fel, în prezent se lucrează asupra caietului de sarcini cu privire la dotarea troleibuzelor cu reţea de internet wi-fi. Acesta urmează a fi transmis în timpul apropiat spre aprobare.

Gheorghe Morgoci a menţionat că tot în timpul apropiat urmează a fi prezentate mai multe propuneri pentru realizarea proiectului care prevede extinderea unei rute de troleibuz până la aeroport. Potrivit lui, în acest sens urmează a fi dotate cu sisteme autonome în jur de 5 troleibuze care vor circula în baza curentului electric până la finalizarea liniei de troleibuz, la Porţile Oraşului, iar până la aerogară va circula fără bare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *