Bună Dimineața

Până n-o să moară cineva, nimeni n-o să miște un deget

Am decis să le atrag atenția oamenilor legii prin acest text, poate dă Domnul și se autosesizează cineva! Ultimul accident a avut loc chiar ieri pe la amiază. Un automobil de marca ford, care mergea pe strada Alexandru cel Bun, a fost lovit de o Dacie roșie care urca pe strada Sfatul Țării. De vină se pare că ar fi șoferul fordului care nu a observat faptul că drumul pe care mergea nu mai avea prioritate. Iată și o poză de la fața locului:

Aceeași problemă o scot în evidență și șoferii care trec zilnic prin zonă. Ei spun că, acum câțiva ani, traficul era diferit (prioritatea avea str. Alexandru cel Bun și nu str. Sfatul Țării), iar după ce s-a făcut această schimbare oamenii sunt zăpăciți și habar n-au cum să meargă.

Lucrul dat îi îngrijorează și pe cei care trăiesc sau muncesc în preajma acestei intersecții blestemate. „Da scrieți odată ceva despre răscrucea asta. Până n-o să moară cineva n-o să schimbe nimeni nimic”, ne-a spus un trecător, care a intrat pe la redacție după ce a fost martor la ultimele două accidente.

Acum câteva luni, tot la intersecția acestor două străzi, a avut loc un accident, demn de premiul „oscar”, pentru cea mai spectaculoasă tamponare. În urma impactului o mașină a fost aruncată peste un stâlp de fier din preajmă, iar camerele de supraveghere au fixat acel moment. Imaginele au apărut în toată presa, dar cei de la Poliția Rutieră așa și n-au mai venit să vadă ce se petrece în acel loc.

De când redacția noastră este vecină cu intersecția respectivă, încă n-am auzit să fi fost decese în urma accidentelor produse, dar alarme și predispoziții cred c-au fost destule. Din păcate la noi în țară nimeni nu mișcă un deget până nu moare cineva și cred că ar fi mare păcat dacă în acest caz lucrurile s-ar porni din loc numai după ce vom avea un final tragic.

Eu nu propun soluții, pentru că nu le cunosc, însă le recomand celor care sunt responsabili să întreprindă ceva cât încă nu este prea târziu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *